Частина п’ята статті 47 Закону України "Про іпотеку":
На підставі акта про реалізацію предмета іпотеки нотаріус видає покупцеві свідоцтво про придбання майна з прилюдних торгів.

ПОРЯДОК вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, розділ 2, глава 12:
2. Видача нотаріусом свідоцтва про придбання нерухомого майна, яке було предметом застави (іпотеки)

Придбання нерухомого майна, яке було предметом застави (іпотеки), оформлюється нотаріусом за місцезнаходженням цього нерухомого майна шляхом видачі набувачу свідоцтва про придбання нерухомого майна.

.......
3.7. Свідоцтво про придбання нерухомого майна, що було предметом іпотеки, видається нотаріусом на підставі копії складеного державним виконавцем акта про реалізацію предмета іпотеки,...

То що видає нотаріус? "Свідоцтво про придбання майна з прилюдних торгів" чи "Свідоцтво про придбання НЕРУХОМОГО майна, що було предметом іпотеки"?
На практиці отримував перше, але ж не може нотаріус порушувати порядок вчинення нотаріальних дій і видавати документ не передбачений цим порядком. Чи може?

Flay Свідоцтво про придбання майна з прилюдних торгів

"Свідоцтво про придбання майна з прилюдних торгів".
Я, нотаріус такий-то, посвідчую, що, на підставі акту такого-то, про реалізацію предмета іпотеки, таке-то майно належить на праві власності тому-то і т.д."

Flay У меня еще ни разу не выдавали ничего кроме "свидетельства". У них даже в типовой форме написано "Свидетельство", без указания о чем. Суть свидетельства по его тексту написана.

Разные нотариусы, а форма та же.

image http://forum.setam.net.ua/assets/images/79-3H68E8VkgHWGIrHc.jpeg

image http://forum.setam.net.ua/assets/images/79-pthRAlmYV4lcQeQO.jpeg

• VVD і Flay подобається це.

Pavlyshyn А можете ще скинути зразок Акту ДВС? Те що вказано в Законі про іпотеку також досить сильно відрізняється від того що в порядку вчинення нотаріальних дій. Наприклад вимога зазначати іпотекодержателя і іпотекодавця. Також цікаво що вказують про учасників торгів,їх то в протоколі не вказано, а ДВС постійно хоче прописати це в акті, і виходить так що учасник тільки один - ереможець, для торгів це не важливо, але ж виходить недостовірна інформація в акті.

• Pavlyshyn і Sanni відповіли на це повідомлення.

Flay Зразки також є різні. Можу надати той, що недавно правив після виконавця. Він в doc форматі. простіше буде на пошту скинути.
        Дані щодо іпотекодавця виконавець отримує з договору іпотеки, або інших матеріалів виконавчого провадження.

• Flay і Drim відповіли на це повідомлення.

Pavlyshyn Буду вдячний за файлик 5187391LGO@gmail.com

Трошки вже в шоці від нашої ДВС, люди не знають простих речей. Знаючи це, підійшов попросив щоб дали текст акту перед відправкою у СЕТАМ, щоб підійти до нотаріуса, перевірити. В ДВС зробили акт не на предмет іпотеки, а на арештоване майно. Поправили текст акту і занесли в ДВС, потім попросив подивитися що вийшло. В ДВС підписали і віддали акт з мокрою печаткою, хоча мали відпривити його у СЕТАМ. Сам акт поправлений не повністю, крім того роздруковано на двох окремих листах які не прошиті. Завтра треба йти дороблювати. Вже третій тиждень так граємося...

Flay відправив. Удачі!)
            P.S. - акт в руки це чудо! Так, грубо кажучи і повинно бути (порядок не правильно прописаний). Для чого Вам очікувати поки надійде акт з СЕТАМа, якщо можна у день його ж отримання у ДВС піти і зареєструвати ПС.
            Мені інколи з СЕТАМу доходить "другий примірник" уже після того, як я продав майно.)

Pavlyshyn дякую за файл!
              Я то не проти акту з рук ДВС, але ж СЕТАМ надсилає нотаріально завірені копії іпотекодавцю, наче. То боюсь аби не наробити приводів для оскарження торгів.
              Але і нереєстровані листи з СЕТАМ - то дикість. Деякі отримую просто відкритими - дуже вже кому цікаво що там мені пишуть.

Flay Але і нереєстровані листи з СЕТАМ - то дикість. Деякі отримую просто відкритими - дуже вже кому цікаво що там мені пишуть.

Ну, відкриті листи це вже не проблема СЕТАМу.) А судячи з того, як місцеві нотаріуси реагують на реєстрацію ПС з електронних торгів, та як в ДВС складають акти, то листи з Києва у Вас велика рідкість.) Їх неодмінно потрібно прочитати!)

У Вас акти з ДВС "виходять" паралельно. 2 оригінала, один Вам - інший в Київ. Поки СЕТАМ завершує офіційну процедуру, ви вже власник нерухомого майна.)

До речі, @Triarius цікаво, а який нотаріус робить копії усіх цих актів?) Це ж не маленький об`єм. За конкурсом знайшли, чи по рекомендації?

• anabioz подобається це.
                • Triarius відповіли на це повідомлення.
                  4 місяці пізніше

Pavlyshyn

Добрый день. Если не сложно, не могли бы Вы и мне прислать на электронку образец правильно составленного акта исполнительной службы? Боюсь, что наши местные исполнители по всем нормам самостоятельно не сделают. Почта: magnat14.oil@gmail.com

• Pavlyshyn відповіли на це повідомлення.

И еще такой вопрос. Банк не обращал взыскание на предмет ипотеки, решение суда было о взыскании с физ.лица задолженности по кредитному договору, который в свою очередь, был обеспечен ипотекой. Поскольку у должника отсутствует другое имущество, исполнительная служба в рамках исполнительного производства наложила арест на эту квартиру и реализовала ее через СЕТАМ. Акт все равно должен быть составлен именно о реализации предмета ипотеки?

Pavlyshyn
                      За конкурсом, знайшли, за критерієм найменшої ціни. Хоча по територіальності не дуже зручно, але в центрі все значно дорожче.

Публікація більша проблема, в деяких регіонах просте немає конкуренції є одна газета, що готова публікувати - "Червона зоря партизанщини" і все на цьому.
                      Обидві процедури атавізм, намагаємося їх позбавитись нормотворчо.

• VVD подобається це.

Triarius Вопрос старый, еще 9 апреля). Не ожидал даже ответ получить.)

• Triarius відповіли на це повідомлення.

Drim только в среду смогу сбросить.

• Drim і Santikus відповіли на це повідомлення.

Pavlyshyn
                          Спасибо!

Pavlyshyn
                            Та ми ж не прихувуєм нічого, всі наші витрати відкриті.
                            Прогледів ваше питання, з 09.04 нічого не змінилось.

7 місяців пізніше

Flay Можна і мені зразок акту про реалізацію предмета іпотеки на пошту victory.lend10@gmail.com

Написати відповідь...