VVD аналогічно уцінюються і автомобілі.

3 роки пізніше

Последнее время стал замечать в некоторых лотах в описании такую фразу:
    "Майно конфісковано згідно постанови суду. Підлягають сплаті митні платежі. У разі якщо вартість реалізованого майна ( з врахуванням уцінки) буде нижчою за суму митних платежів, які підлягають сплаті, в разі розмитнення, сума недоотриманих митних платежів покладається на переможця відповідно до Митного та Податкового законодавства."

Я понимаю, что в этих лотах продается таможенный конфискат.

Но одно дело, когда стартовая цена лота (даже в результате уценки) не опускается ниже таможенных платежей и торги начинаются с цены, которая 100% покрывает таможенную пошлину, без "скрытых платежей и комиссий". Тут все честно.

Но вот правомерность фразы про возложение на победителя суммы недополученных таможенных платежей (сверх цены лота по результатам аукциона) вызывает сомнения, т.к. ни в ТК ни в НК, ни в ЗУ Об исполнительном производстве, ни в порядках и инструкциях по распоряжению конфискатом не нашел требования о том, что покупатель должен сверх цены лота что-то еще доплачивать.

Это какое-то изобретение таможни и ДВС или "развод для приезжих", как думаете?

dem С таможней понятно.А как быть с задолженностью по коммуналке, которая оказывается больше цены лота, и о которой узнаешь при заключении договора с поставщиками этих услуг?

• alexk і dem відповіли на це повідомлення.

alternativanet подаєте в суд позов про виключення з особового рахунку заборгованість попередніх власників. вже є постанова вс цього року за аналогічною справою.

Також викладена мною позиція по виключенню боргів попередніх власників з особового рахунку узгоджується з постановою Верховного Суду від 01 вересня 2020 року у справі № 686/6276/19 (провадження № 61-604св20), в якій зазначено: «Суд першої інстанції, з рішенням якого погодився апеляційний суд, задовольнив позов до комунального підприємства, в якому позивачка просила зобов’язати відповідача виключити з обліку по її особовому рахунку заборгованість попередніх власників квартири.»

alexk Киньте пожалуйста еще судебной практики (ВП/ВС) по этим вопросам.

• vados098 відповіли на це повідомлення.

alternativanet

Что именно Вам понятно "с таможней"? Расскажите?

А по коммуналке уже много раз обсуждалось на форуме, что долги прошлых собственников - это долги прошлых собственников, а не ваши. Читайте форум.

dem в разі розмитнення, сума недоотриманих митних платежів покладається на переможця відповідно до Митного та Податкового законодавства."

Это СЕТАМ видимо страхуется "от лоха". Чтоб потом небыло "я купил, а меня не предупреждали". Такой текст есть во всех конфискованных нерастаможенных машинах. И это очень правильно. Юридических последствий он никаких не несет, но предостережение есть.

Santikus Велика Палата Верховного Суду у справі №757/45133/15-ц від 08.05.2018, Верховний Суд у справі №210/5796/16-ц від 18.03.2019.

vados098 наведені Вами справи стосуються несплати боргів попередніх власників. А справа № 686/6276/19 - це саме про виключення боргу з особового рахунку. Я коли звертався до Київенерго, київводоканалу вони кажуть у відповіді ми ж не проти, не платіть борги попередніх власників, але борг з особового рахунку ми не виключаємо. Він висить там постійно. Поки Ви користуєтесь житлом нічого страшного, але захочете продати, то Вам прийдеться сплатити борги. А в справі № 686/6276/19 йдеться саме про "обнуление" рахунку.

alexk Я думаю, звертаючись до суду з позовом про виключення боргу з особового рахунку, зайвим не буде зазначити правові позиції Верховного суду вказані мною.

5 днів пізніше

https://reyestr.court.gov.ua/Review/94285113

вот решение первой инстанции о исключении долга с лицевого счета, хотя суд здесь и не посылался вообще ни на какую практику верховного суда.

Написати відповідь...