• Торги
  • Повернення гарантійного внеску

Доброго вечора. Можливо хтось з читачів форума підскаже як діяти у наступній ситуації:
Зацікавив один з лотів “setam”, зареєструвався на сайті і подав заявку на участь в торгах.
Згодом, хотів дізнатися, яка комісія буде стягнута, при оплаті через ПриватБанк (ligpay), але при натисканні «оплатити» банк відразу перерахував кошти на рахунок банку-екваєру, без будь-якого підтвердження, телефонного чи смс (на жаль такої інформації я не знав, а дізнався тільки від спеціаліста приватбанка, який наступного дня, при зверненні, повідомив, цитата: « Платежі через LiqPay на користь Державного підприємства не є ризиковими, додаткове підтвердження, зазвичай, не потребується»).
Після «випадкової» оплати гарантійного внеску через 3хв було звернення в чат ПриватБанку про відміну платежу, але він був проведений. Сформував запит на повернення помилково перерахованих коштів, а також звернувся з електронним листом до «setam» про помилково перерахованні кошти. Відповідь була наступна: “Якщо з якихось причин Ви передумали приймати участь в торгах — не робіть ставки і тоді Вам внесена сума гарантійного внеску повернеться протягом трьох робочих днів після завершення торгів (на реквізити, вказані в особистому кабінеті).”, і я сподівався, що вони повернуться через ligpay разом з комісією (1800грн), торги по лоту було призупиненої кошти було повернуто, але на жаль, повернення було через безготівковий платіж і комісію повернуто не було, тому що, платіж повернули не через ligpay(помилково перераховані кошти), а просте повернення гарантованого внеску.
Звернувся знову до банку емітента, на що, отримав відповідь, що не в змозі повернути комісію, в зв’язку з поверненням коштів не через їх платіжну систему. Рекомендують звертатися до “setam” про ненадану послугу «торги припинено» або до банку екваєра...
Можливо хтось мав таку ситуацію, чи знає як діяти в даній ситуації? Чи є можливість повернути комісію?
Дуже дивна ситуація, при перерахунку коштів дп «setam” не є ризиковим платежем, але якщо воно не є таким, чому відразу не повертають кошти, якщо відбулася помилка... минуло 3хв, після помилкового платежу і звернення про відміну, але кошти повернути не мають можливості!!!
Чому так?

Экваер берет деньги за услугу перечисления денег. Вы ей воспользовались. На "условия платежа" не обратили внимания (Вы просто их не читали). Деньги перечислены? Какой вопрос к экваеру? Следующий раз делайте платёж не через liqpay, но средства зачислятся в течении 3х банковских дней.

Vitaliy19 на жаль, комісію вам не вдасться повернути вже.

• Vitaliy19 відповіли на це повідомлення.

Какая комиссия? Скажите спасибо что какую не будь беду не купили. И не попали на серьезные деньги

Alex87

А чому біду? Я думаю, тут є дуже велика кількість людей, які виграють «прибуткові лоти».
      Ну і звичайно, що проблемних також чимало, але на жаль, в нас таке законодавство і судова система.

Vitaliy19 я тільки один раз оплачувала миттєвим переказом на карту. Плюс в тому, що ви за мить стаєте "зеленим учасником", і вже можете приймати участь у торгах. За це і платите комісію, до якої сетам не має ніякого відношення.
        Хто вам має повернути комісію? Сетам - ні, бо він вашу комісію не отримував. Платіжна система - ні, бо послугою "переказ платежу" ви скористалися

YuliiaSerhiienko

YuliiaSerhiienko
          Сетам відношення до комісії немає, це зрозуміло, але чому при зверненні до сетам, про те, що я не маю бажання приймати участь і помилково оплатив лот, не може повернути мій платіж, в чому проблема?
          Комісію платіжна система повернула б (зі слів працівників платіжної системи), якби сетам повернув платіж, але вони його повертають безготівковим переказом...

3 % от 1800 грн - это плата за посмотреть "а какой % если картой оплатить". На форуме писали и не раз.

VVD я чомусь подумала, що 1800грн це у людини тільки комісія. А якщо це весь початковий внесок, то комісія виходить 54грн. І це ціла гілка утворилась😄?

VVD
            3% не від 1800, а комісія 1800!!!

katez
              Дякую, але на разі не має необхідності.

Написати відповідь...