Вітаю!
Рік тому моя квартира була продана на СЕТАМ без мого відома. Ні, я не боржник. Так, квартира приватизована і не куплена в іпотеку. Тобто, до певного моменту здавалось, що немає ніяких причин, щоб так нахабно забирати єдине житло. А справа в тому, що 4-й співласник (невідома особа) 3-кімнатної квартирти, отримавший свою частину в спадок від нашої померлої бабусі, подав до суду, щоб стягнути з нас компенсацію і примусово змусити нас викупити цю частину. З бабусею відносини були далеко ненайкращі, тому не дивно, що ця частка дісталась комусь іншому. Якби цей співвласник судився своїми силами, малоймовірно, що він щось би висудив. Однак його звернення до "певних" фінансових фірм стало фатальним для нас. Вони без нашого відома сформували таку суму позову і прогнали через "свій" суд, щоб його одна частина коштувала більше, ніж наші три. Відповідно організували арешт майна і його подальший продаж на СЕТАМ. Що цікаво, були єдиними учасниками аукціону. Придбали за максимально заниженою ціною. Що в результаті? Ми залишились без наших 3 частин, а цю 4-ту нам не повертають, так як ми ще й винні немаленьку суму грошей. Тому ця частка до цих пір на тій особі. До того ж, є неперевірена інфа, що він спадок-то отримав, але оформити, не оформив.

Рік наш позов не розглядався і тільки сьогодні вперше сталось засідання за ініціативою перегляду тих заочних рішень. І що ви думаєте? Суд нам відмовив за недодастатністю доказів і підстав для перегляду. Хотілось тоді сказати: "Ви серйозно? Чи знущаєтесь?". А вже через 9 днів ця ж суддя буде розглядати справу тієї фірми по нашому виселенню і зняттю з реєстрації. Навіть не здивуюсь, яким буде її рішення.
Так от, можливо хтось з вас зіштовхувався з схожою проблемою? Я тільки і чую, що торги СЕТАМ практично неможливо відмінити, так як та фірма рахується доросовісним покупцем. Типу , причипитися с юридичної точки зору тут ні до чого. Я, звичайно, знав, що на захист від держави не треба чекати, але щоб створити площадку, легалізуючу продаж "с молотка" під різними схемами без можливості оскаржування, це вже занадто. І ніякі інстанції, правоохоронні органи, судові палати і т.д. не реагують. Лише відписки, що не можуть втручатись в судову діяльність. Дякую за увагу.
P.S.: Вибачте що багато розписав і, можливо, не за адресою, але може хтось пораду дасть в цій біді, у кого було щось схоже. Так, адвокат є (який вже є, на більш кращого грошей немає). Звичайно, будемо подавати апелацію, однак місцевий суд конкректно корумпований.

Eric Что за бред Вы тут написали? Номер лота в студию.

Alex87 Звичайно, будемо подавати апелацію, однак місцевий суд конкректно корумпований. А де Ви бачили інший суд?

Eric Звичайно, будемо подавати апелацію, однак місцевий суд конкректно корумпований. А де Ви бачили інший суд?

Пусть адвокат почитает Категорія справи №
      725/891/20
      : Цивільні справи (з 01.01.2019); Справи позовного провадження; Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них; купівлі-продажу.
      Надіслано судом: 02.07.2020. Зареєстровано: 03.07.2020. Оприлюднено: 06.07.2020.

Номер судового провадження: 2/725/128/20
      Если намек не поймет, то значит нужен другой адвокат.

• Alex_Lawyer подобається це.
      • Eric відповіли на це повідомлення.

Eric не туда вы жаловаться на сетам пришли. Номер лота или ссылку просто на торги по вашей квартире для начала киньте, что бы было хотя бы понятно кто и за что с вас компенсацию выбил такую что б квартиру с молотка пустить, что это за неизвестная особа такая которая смогла получить в наследство долю и еще каким то образом с остальных наследников требовать компенсацию и имеющая "свои" суды. На сетаме имеется отличный архив, найти не проблема даже годовалые торги.
        Здесь есть на форуме адвокаты, есть очень крутые адвокаты понимающие в недвижимости, как Павлишин который неоднократно помогал здесь, это если вы конечно действительно случайно пострадавший, а то пока вы выглядите просто как хитросделанный должник который пришел пожаловаться и спросить совета как ему спрыгнуть когда жареным запахло.

Eric
        Мені здається, що 4-й власник до вас звертався з пропозицією викупити його частку. Причому пропонував не одноразово, а як мінімум двічі - спочатку усно, а потім письмово. Ви, мабуть, проігнорували.
        Коли він подав до суду, суд мав вам надіслати як мінімум 2 повістки про призначення двох засідань. Ви, мабуть, вирішили ігнорувати їх, сподіваючись що без вашої присутності справу не розглянуть. Але це так не працює.
        Потім, коли він отримав рішення суду и звернув стягнення на квартиру. Квартиру викупили і переоформили. Після цього пройшов рік. Протягом цього року з вами домовлялись про добровільне звільнення. І лише тоді, коли подали позов про виселення ви спохватилися?
        З людської точки зору мені вас шкода, але чи вам не здається, що в цю ситуацію ви самі себе завели?
        А чи звертались ви до юриста/адвоката, коли оформлювали спадщину? А коли розглядався позов про стягнення (чи який він там був)?
        Мені здавється, що за весь цей час ви мали можливість за допомогою адвоката розібратись у всіх нюансах справи і стати майже експертом у своїй проблемі.
        Так, особисто мені вас шкода, але для чого ви написали на форумі? Чим вам зможуть тут допомогти? Порадити випити Боржомі, коли нірки вже того?...

rulik111 Дякую Вам за відповідь, але Ваша теорія щодо мене не вірна. Я не знаю, чому для Вас це так виглядає. Якби я був боржником, я хоча б розумів причину того, що в якомусь сенсі це і моя вина. Загугливши, я бачив десятки таких прикладів. Можливо Ви, як і я, не звикли до того, що в нашій країні так, навіть якщо ти нічого поганого не робиш і не вв'язуєшся в щось, то до тебе черга все рівно дійде. В даному випадку саме ми постраждала сторона і про це говорять усі матеріали справи.
        А ось посилання на лот: https://setam.net.ua/auction/371844

• Aleks1222 подобається це.
        • rulik111 відповіли на це повідомлення.

dem Дякую за чітку розгорнуту відповідь і співчуття. Ви багато в чому праві. Якщо і шукати тут нашу вину, так це в тому, що частково ми це ігнорували, це правда. Після смерті бабусі у нас була підозра, що заповіт буде на іншу людину. Ми ходили до декількох юристів і вони всі сказали як один, що немає сенсу оскаржувати заповіт, якщо він є, хоча моя мама дочка бабусі. Так, ця людина зверталася з пропозицією викупити частку, але у нас як і тоді, так і зараз не було фінансової можливості задовольнити це. Так, у нього є законне право затребувати у нас фін. компенсацію через суд, але як Ви гадаєте, оцінити його частку в 500 тис., а наші три десь в 200 і продати по 150 тис., це законно? Так, 2 повістки в суд приходили, однак на адресу фізичного проживання мами в іншій області. Хоча я, мама і сестра зареєстровані в цій квартирі, однак живу в ній тільки я. Сестра живе також в іншому місці. Якщо суд не установив, де хто живе фактично, чому повістка не присилалась по факту реєстрації? Питання риторичне. Цей суд прямо напроти нашого дому (що цікаво). Чому відмова від повістки моєї мами вирішує за мене і сестру, коли ми не отримували їх. Так, не буду хитрити, ми знали, що йдуть судові процеси, але я, як громадянин, який відповідає за себе і свою частку, не отримував цю повістку, якщо ми говоримо за законну формальність.
          Та стаття, на яку посилається суд, в кінці речення сказано: "якщо це рішення не обтяжує відповідача". Вони навіть не встановлювали, працуємо ми чи ні, які у нас статки, чи єдине це житло? Вони просто арештували, продали і прийшли в один "чудовий" день, щоб про це сказати. Якщо про суди ми ще знали, то про рішення, арешт, продаж та інші виконавчі процеси НІ.
          Так, ігнорування - це також вина. Але подивіться, які були рішення? Як Ви гадаєте, це б щось змінило, якщо б брали участь в цих судах? Тобто суд має право порушувати законні норми, якщо відповідача немає і задовольняти позов?

Alex87 Це не брєд, а непроста життєва ситуація, з якою Ви, мабудь, ще не зіштовхувалися.
            Ось про цю квартиру йде мова: https://setam.net.ua/auction/371844

Lileka Дякую. У нас зараз немає вибору в зміні адвоката. Він працює на умовах проценту в випадку перемоги і подальшого продажу квартири. Фінансових можливостей оплачувати послуги адвоката зараз нема, хіба що зімнити на державного, але який в цьому сенс..
              Можете, будь-ласка, пояснити буквально в декількох словах, що в цій справі і на користь кого. А то я декілька разів перечитав і все рівно не зрозумів.

Eric Скиньте решение суда по которому велось исполнительное производство 58976442, а именно:
                Відомості про обтяження майна:
                Арешт нерухомого майна. Постанова про арешт майна боржника, 58976442, 16.05.2019, приватний виконавець Куземченко А.С., Дніпропетровська обл.

• Eric відповіли на це повідомлення.

Eric Чому відмова від повістки моєї мами вирішує за мене і сестру, коли ми не отримували їх. Так, не буду хитрити, ми знали, що йдуть судові процеси, але я, як громадянин, який відповідає за себе і свою частку, не отримував цю повістку, якщо ми говоримо за законну формальність.

Ну вот вы рассказываете что вы не должник, а кто же вы тогда? На суд вы забили, суд решил что вы должны денег, вы их не вернули и получил вполне закономерный исход что ваше имущество ушло с молотка. Адвоката нужно было нанимать когда у вас разборки были с владельцем доли в квартире и выяснять в суде кто и почему его часть оценил в 500тыс. Ваши части оценивала исполнительная служба в 200тыс, сразу они не продались потому ушли по 150тыс. И я уверен на 200% что никто там исполнителя не подкупал что бы она вам цену занижала.
                  А вы теперь хотите что бы суд с какого то перепугу встал на вашу сторону и забрал имущество у того кто его законно приобрел на Сетаме и сделать покупателю проблем с беганием по судам из за вашей халатности.

"Чому відмова від повістки моєї мами вирішує за мене і сестру, коли ми не отримували їх. Так, не буду хитрити, ми знали, що йдуть судові процеси, але я, як громадянин, який відповідає за себе і свою частку, не отримував цю повістку, якщо ми говоримо за законну формальність."
                  Потому что судам похрен, они вообще повестки не шлют, когда мне надо на суд я мониторю сайт судовой влады, а не повестки жду.

https://reyestr.court.gov.ua/Review/78957683 вот решение.
                  Товарищи, это замечательнейший пример тупости и хитрожопости в одном флаконе, и это я про должника.
                  Так тупо просрать все, это ж еще надо было постараться. А после стольких лет хитрожопой застенчевости, выставлять себя жертвой системы и обстоятельства. Поделом вам. Надо в суды было ходить, а вообще нужно было решать вопрос с другим собственником в свое время. Тот чувак правильно все сделал и законно.

Santikus я как в воду глядел когда говорил что автор должник хитросделанный и ошибся адресом с жалобами. Здесь сидят покупатели, а не те кто покупателям не хочет их собственность освобождать. Обделался автор знатно, послал видимо владельца 1/4, думая что в крайнем случаи будет с зп копейки возвращать всю жизнь, а нашёлся свой болт с резьбой и позывач с экспертизой которую никто не пришёл оспаривать. А стоило квартиру по мирному продать и деньги поделить раз нет денег договариваться. Теперь ни квартиры и ещё походу денег должны остались. Хотя я так понял после выплаты долга им эта 1/4 достанется в собственность, можно повторить уже с новыми владельцами 3/4 🤣🤣🤣
                  Зато теперь понятно для чего скупают на сетаме доли от квартир, оказывается можно денег затребовать официально за них.

rulik111 Вы сейчас переводите дело из статуса "схема" в статус "халатность". Мы все умные, когда нас это не касается. Я не отрицал и не отрицаю, что часть нашей вины в произошедшем есть. Но зачем тогда в статье, на которую ссылается суд в его пользу, есть предложение "не обтяжує відповідача". Т.е., в данном случае судья одобрил его право, тем самым нарушив наши. Почему суд не рассматривал другие варианты, например, с ежемесячными выплатами с офиц. з/п. Они взяли и арестовали единственное наше имущество (жилье), распродав его за копейки. Одну его часть оценили практически больше, чем все наши 3, искусственно создав долг, чтобы мы не смогли даже эту часть оформить, пока не выплатим оставшийся долг в 2 тыс. долл. А Вы тут рассказываете, что никто никого не подкупал и дело только в нашей халатности. Я очень надеюсь, что Вы не окажетесь в нашем положении. Зачем тогда нужны права на частную собственность, права на жилье и т.д., если их можно так легко нарушать за счет других? Суд, принимая решение, учитывал только его права и интересы. По вашей логике, мы могли точно также оценить все наши по 500 тыс., подать в суд и пускай бы нам выплачивал 1,5 млн. Да? Вот так, по-вашему, должен работать закон? Неважно, есть ответчик или его нет на заседании, решение должно приниматься четко согласно закону. А Вы сейчас оправдываете суд, говоря о нашей халатности.
                  Меня убивает тот факт, что люди на форумах во многих случаях выражают мнение не в пользу пострадавших, зная о том, какая у нас судебная система.
                  Т.е., я виноват, что у меня не было денег выплатить этой личности и теперь у меня забирают за это мое имущество, которое в отличие от него, у меня единственное.
                  Я еще могу понять, когда бы забрали за кредиты, ипотеку или же за задолженность по коммуналке. Это так или иначе, косвенная вина человека. Но даже если ты живешь правильно, все равно найдут, как у тебя забрать последнее, а потом еще и назовут твоей халатностью.

• rulik111 відповіли на це повідомлення.

Santikus Если ты такой умный, желаю тебе того же. Посмотрим, как ты запоешь, когда тебя коснется система. От тогда и поговорим, кто хитрожопый и тупой. Вот тогда и будет поделом.

Lileka
                      Ось, це, що стосується мого стягнення: https://dropmefiles.com/6DxQB
                      У сестри і мами те ж саме.

• Lileka відповіли на це повідомлення.

Eric где схема то, что вы такое несете? Его долю оценивала частная компания и оценила по реалиям рынка, вашу же долю оценивала исполнительная служба по своим каким то условиям. Я уверен на 99,9% что никакого сговора со стороны позывача не было, здесь как с оценкой ущерба при дтп, частная контора всегда влупит по максимуму в пользу заказчика и посчитает все до клипсы, так и с вашей оценкой вышло. Вы в суд не явились, интересы свои никак не защищали, нужно было свою экспертизу делать для суда, а так как любит говорит моя мать «говорили балакали сіли та й заплакали». Вы своими же словами подтверждаете что надеялись выплачивать долг с бело зп, только у нас ее либо не получают, либо минималку. Вы сами себе злобный буратино, и мне вас ни капли не жаль, вы типичный представитель должников которых потом честным покупателям приходится силой выселят из профуканной ими квартиры, под крики что покупатель аферист и все кругом куплены, один должник только Дартаньян.
                        Здесь могут помоч с выселением должника, а не наоборот, вы ошиблись местом для жалоб.

rulik111 Мені Ваш жаль тисячу років не потрібен. Я запитував у небайдужих людей, які мали з цим справу, а не таких розумників, як Ви. Я винен тільки в тому, що народився в країні, де все життя допомогав з батьками своїй "вдячній" бабусі, яка під фініш своєї долі плює на нас і залишає заповіт своєї частини на іншу людину. Ви не забудьте прокоментувати, що ми винні, раз вона так вчинила. Я винен в тому, що ця особа захотіла грошей від мене і моєї сім'ї грошей, яких у нас нема. Винен в тому, за роки вклав немало грошей на ремонт, щоб в результаті у мене забрали моє майно.
                        Доки будуть такі люди, як Ви, ми будето жити в такій державі.