fer з приводу документів, які дають з підписанням уступки, то усе залежить від банку. "Пакет мінімум" оригінал кредитного/поруки/іпотеки, з приводу інших кажуть типу: "Ми не будемо роздавати документи, які містять банківську таємницю кому попало, того хочете ще щось, то пиишіть запит, ми розглянемо і може вам дамо")) така штука з Фінанси і Кредит, але там у мене були тільки дружні угоди, того мені було всеодно. Пакет максиму це до вказаних документів оригінали, які підтверджують видачу - меморіальні ордери, заяви на видачу готівки, виписки по рахунках. Крім того, розрахунки заборгованості і повністю кредитна справа починаючи від подачі клієнтом заяви на видачу кредиту. У цьому плані найприємнішим була Київська Русь, з ними надзвичайно було приємно працювати, бо у багатьох банках складно добитися виписку і розрахунок так як часто тих хто займався цими питаннями уже давно звільнили або залишили у такій кількості, щоб обслуговували лише юристів, які супроводжують залишки кредитів до продажу. Деякі роблять за гроші, наприклад, Фідо, але там сума 500-1000 грн. прийнятно))
З приводу ознайомлення, то теж залежить від банку. Як правило, тебе садять за комп'ютер у якому засканені базові документи по справі - кредитний/порука/іпотека, правовстановлюючі на заставу, код і паспорт позичальника, згода подружжя на іпотеку, інколи заява на видачу кредиту і інколи претензійно-позовна + розширений паспорт активу у якому вказана більш повна інформація ніж у тому, що розміщується на сайт фонду та на прозоро. Там може бути описана детальна судова робота, яка проводилася по кредиту, але я б усе перевіряв по реєстрах. Були банки, які давали повністю всю кредитну справу на ознайомлення, це знову ж таки була та ж Київська Русь, зараз мабуть таких банків не знайдеш, але отримати додаткову інформацію, яка цікавить не складає такої особливої складності, усе доволі адекватно.
Як правило, якщо банк вже судився з позичальником, то я приїжаю в банк лише перевірити кредитний на наявність можливості нарахування процентів після закінчення строку кредитування та чи не були збільшені строки давності, перевірити іпотечний договір на наявність адекватного застереження + перевірка чи співпадає інформація по іпотеці з реєстрами. Ну і уточнюю, які я зможу додаткові документри отримати, якщо мені потрібно.
По роботі з фондом, то там "по блату" заїхати складно кудись далеко)) можна ото хіба зі знайомими юристами поспілкуватися, які у банку працювали з приводу того, що творилося зі справою позичальника та що він з себе представляє ну і документи додаткові отримати швидше ніж через особу, яка дає ознайомитися з активами. А у інших сферах пов'язаних з продажем активу ніякі знайомства не доможуть, система налаштована так