vrm скажите, а шкурка вычинки стояла? Или было дешевле купить на рынке?

Jawa360
    Це була певною мірою авантюра. Ціна вийде ринкова. Я нічого не виграю. Але мені потрібна була така машина і я вирішив в цій авантюрі поучаствувати

fer я не в курсі. Автомобіль вилучався і і оцінювався в кінці минулого року тому мав би бути з 50% акцизом, але можливо митниця по факту перерахувала в більшу сторону

Шановний vrm
        Адмін прав, і митниця права.
        В законодавстві передбачено передачу на торги з урахуванням всіх митних платежів - приміром сума на 50000 тисяч. Оцінювач оцінив авто на 70000 тисяч. Почалися перші торги. І ніхто за 70000 не купив.
        На других торгах авто виставили за 52500. Митні платежі законодавством обраховуються один раз. Отже з цієї суми митниця має отримати теж 50000. І ніхто не купив.
        І от на третіх торгах авто йде вже за 35000. Митні платежі обраховуються один раз. Отже з цієї суми митниця має отримати знов 50000. І врешті авто купляєте, приміром, Ви за 35000. З них % забрав Сетам, % ДВС, а перерахували на митницю тіко 30000. А митні платежі, як ми пам'ятаємо, обраховуються один раз. Отже, шановний переможець має доплатити в нашому прикладі 20000 митних платежів.
        І адмін прав, і митниця права. Все в правовому нашому полі))))
        Висновок - купляти на першому аукціоні. Або на третьому і рахувати економію/її відсутність))))

Trekrunur
        В чому правота адміна? Ви перечитайте повідомлення вище

На запитання

Доброго дня!
        В разі придбання автомобіля на іноземній реєстрації (в тому числі митного конфіскату) на третіх торгах - чи потрібно доплачувати додаткові митні платежі "або інші" задля його реєстрації на український облік?

Адмін відповідає чорним по білому

T Triarius 13 бер

Ні, не потрібно. Всі митні платежі та збори в ціні автомобіля.

Чим вводить в оману пересічних користувачів інтернету. . І якби Ви були уважні то в графічному повідомленні від митниці вказана фраза “... митниця ДФС повідомляє про суму податків які необхідно перерахувати на рахунок митниці як КОШТИ ВІД РЕАЛІЗАЦІЇ ....автомобіля.

Візьмемо Ваш приклад , якщо автомобіль проданий за 35 тисяч то ця сума і є кошти від реалізації, решта, яку ніби треба доплатити це вже мої особисті кошти, відчуваєте різницю. ? Тобто в правовому полі не все так гладко. Потрібно або робити тільки одні торги, для авто нерозмитненних або змінювати закони. А для чого ви мені описуєте процес торгів, особливостей формування ціни. я і так це знаю. Питання в правовому розясненні особливостей покупки авто на бляхах. Бо у мене склалось враження що більшість тих хто участвує в торгах на бляхи, особливо в третіх торгах, взагалі не розуміють що треба щось доплачувати...

Митні платежі за законодавством обраховуються ОДИН РАЗ.
          Про це я вам тричі написав. До чого тут адмін? Він діє також за законодавством. І він вам каже - платежі включені. Чи ви хочете сказати, що вони НЕ включені? Чи адмін вам бреше?
          Припиніть свою істерію і купляйте на перших торгах.
          Закон недосконалий - але він закон

даже 3-е торги должны полностью удовлетворить таможню.
            на сетаме дешевле платежей не продают. опять бабло таможня рубит.

Trekrunur

Та ніхто тут не прав. Не повинен покупець доплачувати митні платежі, у випадку продажі авто з других і третіх торгів. Це якась алогічна неправова нісенітниця.

Порушення закону:
              Якщо авто не купили з перших торгів, значить його ціна не приваблива, не конкурентна. Через це її зменшують. Ціна у договорі купівлі-продажу указана у публічній оферті - оголошенню на сайті СЕТАМ. Продавець - Митниця в особі ДВС та СЕТАМ (по рішенню ВС). Умови публічної оферти змінювати та порушувати не можна. Вимога доплати митних платежів змінює публічну оферту.

Порушення логіки:
              Прийшли Ви на Привоз, в Одесі, купувати вяленого лящика. Але ціни кусаються... Дорого... В АТБ дешевше. Дивитесь, а пару рибок все-таки уцінили, бо вони трохи залежались. Розрахувались, уже майже вийшли з ринку, а Вас доганяє тьотя Соня та просить доплатити за ікру, яка в рибці, ще 15% від вартості рибки. На ікру знижка не розповсюджується, як виявляється.

Добре. Зайдемо з іншого боку.
              Нехай митні платежі 50000 - так от, до них додаємо винагороду ДВС/Сетаму, далі робимо надбавки двічі по 15 відсотків і отримуємо ціну першого аукціону. Її (або більшу) пишемо в звіт оцінювача. Все! За таких умов авто навіть на третіх торгах буде без доплати.
              Але так ніхто не рахує. Тому купляйте на першому, або робіть доплату.

Trekrunur я Вам тайну открою, так и считают.

Я вам тайну открою - нет

Trekrunur я вижу другое. была предоставлена оценка оборудования от ГИС и вижу цену на СЕТАМЕ.

12 днів пізніше

Пропозиція. Вказувати в інформації про лот вартість розмитнення. Якщо вартість лота менша за сумму митних платежів, потенційний покупець зможе вирахувати сумму доплати.

SIM початкова вартість = суммі розмитнення.

Jawa360 Ви впевнені?

SIM так, перечитайте форум, початкова сумма, це сумма всіх митних платежів. Уцінки не змінюють сумму митних платежів, все одна таможня змусить доплатити.

Jawa360 Дякую. Це справедливо для митного конфіскату, чи взагалі для всіх автівок без української реєстрації?

SIM
                                так все евробляхи сетама идут от котрабанды

Перечитав форум ще раз. Однозначної відповіді не знайшов. Початкова ціна нараховуєтеся оцінювачем. І вона може бути вища за митні платежі. Чи ні?