Зацікавив лот - іпотека, земельна ділянка і недобудований будинок.
Звернувся до адвоката за консультацією, бо лот підозрілий - будинок продали недобудованим, за 10 років його ніхто не намагався добудувати, продають фактично за вартістю землі, хоча стан стін і даху пристойний і ціна могла б бути вищою десь у 1.5 рази.
Адвокат перевірив судові рішення і знайшов таке:
1) ВП відкрито на "стягнення з ОСОБА2, заборгованості за договором кредиту у сумі XXX XXX,XX дол. США на користь ВАТ «УніКредит Банк».". Жодного слова про майно
2) зараз в суді є інше провадження на ту ж саму нерухомість, але вже "позовну заяву ПАТ «Укрсоцбанк» до ОСОБА1, про звернення стягнення на предмет іпотеки"
Банк пояснює це тим, що ВП було загублено виконавчою службою, через суд було отримано дублікат, поновлено строки давності (дійсно, така справа є в реєстрі). А трохи раніше, інший працівник банку не розібрався що так можна було зробити і тому звернувся до суду, щоб заново все пройти. Банк готовий вийти зі справи як тільки я куплю, прямо при адвокаті напишуть заяву і відправлять. Але після того, як я куплю(!).
Питання: чи правий мій адвокат, що банк не має права продавати предмет іпотеки, бо у рішенні вказано тільки стягнення заборгованості? Якщо так, то які мої дії - звертатися до адміністрації setam щоб зняли лот? До кого саме, який порядок?