Triarius
Не нужно пугать. Поверьте, не в первой сталкиваться с государственной машиной. На критику нужно реагировать конструктивно, а не пугать отлучением от форума. Прислушайтесь к мнению посетителей форума. Во многом они поддерживают мои «нісенітниці».

А теперь конкретные претензии:
- принимались ли СЕТАМом какие-либо меры для того, чтобы госисполнители предоставляли СЕТАМу максимально полную информацию об имуществе, которое передается на реализацию? (как варианты: обращения в МУЮ об урегулировании этого вопроса путем внесения соответствующих изменений в подзаконные акты, принятие МЮУ и МВД совместного приказа о предоставлении исполнителям доступа к базе данных розыска и ареста авто, обращения и жалобы в Департамент ГИС и т.д.). Например, госисполнитель и сейчас имеет право истребовать от органов МВД информацию об обременениях на автомобиль, но никто этого никогда не делает. Напоминаю, что СЕТАМ и Департамент ГИС входят в сферу влияния МЮ Украины.
- принимались ли СЕТАМом какие-либо меры для того, чтобы упростить порядок отмены арестов и обременений на имущество, которое было продано с торгов? Например, обращения в МЮУ с предложением разработать порядок и законодательство, при которых аресты и обременения могли бы снимать госисполнители Департамента и Управлений ГИС, которых, кстати, можно было разместить в помещениях СЕТАМа. И тогда людям не нужно было бы колесить и мучиться месяцами по Украине. Напомню, что совсем недавно никто и не думал, что госисполнитель сможет отменять запись об ипотеке, а сейчас все это работает.
- принимались ли СЕТАМом какие-либо меры для того, чтобы госисполнитель обязательно проверял номер кузова (шасси) авто любыми способами, которые бы не вредили состоянию авто (учитывая количество эксцессов)?
- Вы постоянно ссылаетесь, что СЕТАМ всегда действует строго в рамках закона и Правил. В связи с чем, повторно прошу указать норму закона, на основании которой СЕТАМ самостоятельно по техническим причинам приостановил торги после их окончания по лотам № 258482 и № 258492, с последующим возвратом гарантийных взносов.

Я думаю, что участники форума оценят, если Вы не ответите на эти вопросы и/или забаните меня.

• Triarius відповіли на це повідомлення.

Triarius Ну, это был камень не в огород СЕТАМа. Тем не менее, я не сильно расстроюсь если Вы (лично) обо мне будете плохо думать.

"Купить не свое" - это реальность. Я уже не раз такое делал и каждый раз имею трудности в таком случае. Выложите сюда документ, который стал основанием для отмены торгов и закройте тему для разговоров и домыслов.

А мнение обо мне поменяете еще не раз.)

sergserg
      Ще раз я побачу критику схожу на - "В этом то и вся прелесть монопольного положения. Не нужно париться и напрягаться. И так никто никуда не денется. И монополист, как бы бы плохо он не работал, всегда будет при деле. Просто нет альтернативы, нет конкуренции. Там где у нас государство - там у нас всегда просто чья-то тема (бабло). А проблемы участников (индейцев) шерифа не волнуют. Нет смысла в таких обращениях, а то Triarius Вам тоже расскажет о необходимости изменений огромного количества кодексов и законов, а то и пошлет ... к вашему депутату. Грустно!"

Буде бан. Поза тим як учасники форуму на нього відреагують. Зрадофілією хворійте в іншому місці.

По суті конкретних претензій :
      1. Так. Неодноразово. Є певна проблема спілкування з МВС.
      2. Ні. Державний/приватний виконавець має право згідно закону та Інструкції про вчинення виконавчих дій зняти арешти накладені виконавчою службою в тому числі й іпотеку. Судові арешти та заборони ніхто не може знімати крім суду - це аксіома. Інакша точка зору - юридичне невігластво.
      3. Так.

4. Розділ XІ. п. 2 абзац 4. Технічна помилка адміністратора - не зазначення факту наявності договору оренди даної земельної ділянки на 49 років. Помилка виявлена внаслідок звернення Переможця. Лоти були опубліковано повторно, з зазначенням вказаної інформації. Можете їх знайти по кадастровому номеру.

• sergserg відповіли на це повідомлення.

Pavlyshyn
        Просто ви здавались більш менш адекватною людиною, але можливо я помилявся.
        Якщо ви вибачитесь за - ""Просто не те люди купили.))" після того як я це викладу. Без проблем. Готові?

Triarius я согласен. Все мы можем допустить ошибку.

Triarius Яка необхідність у подібних висловлюваннях?

З однієї сторони Ви позіціонуєте себе як офіційного представника, вимагаєте відповідго ставлення до наданої Вами інформації, а з іншої робите абсолютно неприйнятні речі. Як то довільне трактування чи ба більше, кваліфікація :) дій користувачів, дозволяєте давати оцінку не написаному користувачем, а самому користувачу.

Щодо першого. Ця площадка названа форумом. Як Ви любите казати: "і не вам вирішувати що таке форум і що ми маємо робити, а що ні". Традиції ведення форуму це абсолютно вільне висловлювання думок (окрім тих що ображають людську гідність, розжигають міжнаціональне ненависть і т.п.). А вимоги не писати тут те що Вам не подобається - то це дико. Пишіть правила і при попередженні користувачів замість емоцій давайте конкретні посилання на порушувані ними пункти правил. Залишайте користувачу право на оскарження Вашого рішення.

Щодо другого. Тут простіше. Просто слід пам,ятати, що одним можна все, що не заборонено, а іншим лише те, що дозволено.

П.С. Ви мабуть хороший працівник, професіонал. Але коли часом дивлюся на Ваше ставлення до інших користувачів, то мимоволі згадується отой ролик на ютубі коли ДАІшник автоматом відповідав на аргументи водія. Він, мабуть, теж вважав, що не водію тут вирішувати... І, мабуть, теж був (чи є) хорошим правоохоронцем.

Triarius До ВП ці торги не мають значення вони проводяться Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів на підставі відповідного рішення слідчого судді. Читайте будь ласка уважно що постите. Наклали новий арешт - виставили на торги.

Не перекручивайте. Я указал на проблему на примере конкретного лота, на ГЛОБАЛЬНУЮ проблему покупателя, который выиграл, оплатил комиссии, затем оплатил всю сумму (возможно конвертировав, сняв с депозита, деньги) и ничего не получил. Или Вы думаете, что тут у всех в тумбочке по пару миллионов лежит и без проблем можно купить на СЕТАМе как в маркете?
            Я еще с десяток аналогичных снятий с торгов найду по ИП.

Вы понимаете почему Вам сложно понять "потенциального покупателя"? Вы не можете мыслить иначе.
            А я пытаюсь Вам объяснить, что нужно менятьо систему продаж через СЕТАМ, менять регламенты, законы и т.д. Вы понабирались всего, уже десяток регламентов, а порядка нет. Приведу конкретные претензии (которые случаются):
            1. Фотографии лотов не информативны.
            2. Описание не полное.
            3. Доступа к лотам нет.
            4. Информации о публикации объявления о торгах ы СМИ (где и как это было) - нет
            5. Информации об оценке нет. (я так покупал, оказалось оценка неверная, сняли)
            6. Доступа к исполнительному производству нет.
            7. Доступа к информации об основаниям остановки торгов - нет.
            8. Законодательного механизма продажи без "снятия" с торгов - нет. (приводил пример имущества банков на ликвидации).
            9. Законодательного механизма быстрой "очистки" от всех арестов нет (4 месяца ждем решения суда по снятию ареста в обеспечения взыскания).
            10. Законодательного механизма выписки и выселения нет.
            11. и еще много-много чего ...

Можно сколько угодно раз писать, что СЕТАМ - это площадка, которая не может влиять, изменять законы и постановления КМУ и т.д., но если Вы хотите создавать нормальную площадку для реализации имущества, привлекать все больше покупателей и все больше зарабатывать денег, нужно это реализовывать! Мыслить иначе, делать иначе, а не ждать когда кто-то сделает! Нам такие механизмы влияния недоступны, мы можем гривной делать изменения и не покупать, так как с множеством проблем, лоты на СЕТАМе, при цене в 60-70% от рыночной - просто не интересны!

Про фильтр по дате публикации с лета пишем! А воз и ныне там.

Triarius не зазначення факту наявності договору оренди

З приводу того, що Ви вважали Pavlyshynа більш менш адекватною людиною, то мені здається, що це дещо некоректний вислів з вашого боку, тим більш, як от представника державного підприємства. Я не психіатр, але судячи із форми та змісту повідомлень Pavlyshynа, він є цілком адекватною і юридично фаховою людиною.

Щодо зупинення СЕТАМом електронних торгів в зв’язку із технічною помилкою адміністратора, то п. 1 Розділу І «Порядку реалізації арештованого майна» не передбачені такі поняття, як технічна помилка і адміністратор.
            Пункт 2 Розділу ХІ Порядку містить вичерпний перелік підстав для зупинення торгів. Натомість даний пункт не містить такої підстави як технічна помилка адміністратора.
            Якщо Ви мали на увазі наявність технічних підстав, що унеможливлюють роботу Системи, то п. 1 Порядку встановлено, що система реалізації майна (далі - Система) - інформаційна електронна система, що забезпечує здійснення в електронній формі процесів прийняття та розміщення інформації про лоти, подання й обробки заявок на участь в електронних торгах (торгах за фіксованою ціною), проведення електронних торгів (торгів за фіксованою ціною) з реалізації арештованого виконавцями майна, обробки інформації про електронні торги (торги за фіксованою ціною).
            Отже незазначення працівником Організатора торгів в описанні лоту інформації про наявність договору оренди явно не можна віднести до технічних підстав, що унеможливлюють роботу Системи. До того ж акт про зупинення електронних торгів в Системі відсутній (п. 3 цього ж розділу).

Щодо Ваших відповідей на мої претензії, то мені здається, вони були дуже лаконічними.
            З приводу скасування обтяжень одним держвиконавцем, то я мав на увазі арешти різних ВДВС, оскільки на теперішній час покупець вимушений скасовувати численні арешти в кожному із ВДВС, якій його наклав, по всій Україні. Судовий арешт – це окреме питання.

Пропоную розпочати конструктивний діалог із удосконалення роботи СЕТАМа і покращення умов для учасників торгів.
            Із численних повідомлень відвідувачів форуму СЕТАМа вбачається, що безумовно є проблема неповноти інформації про лоти, великі складнощі в очищенні покупцями майна від обтяжень і отримані акту державного виконавця.
            Пропоную СЕТАМу публічно на форумі демонструвати вжиті ним заходи для вирішення зазначених проблем і викладати відповіді державних установ й органів, оскільки це не відноситься к інформації з обмеженим доступом. Учасники форуму зможуть надавати свої пропозиції щодо можливих подальших дій, а також зі свого боку звертатися і намагатися вплинути на ці органи.
            Якщо СЕТАМ хоча би буде намагатися щось роботи в цьому напрямку, то це безумовно буде підтримано учасниками торгів і забезпечить довіру до СЕТАМу.

anabioz
              Подозреваю, что Вы следующий претендент на бан.
              Я уже 3-й месяц не могу получить акт госисполнителя. Он очень занят.

anabioz
              "З однієї сторони Ви позіціонуєте себе як офіційного представника, вимагаєте відповідго ставлення до наданої Вами інформації, а з іншої робите абсолютно неприйнятні речі. Як то довільне трактування чи ба більше, кваліфікація :) дій користувачів, дозволяєте давати оцінку не написаному користувачем, а самому користувачу" - це як раз оцінка написаному.
              "Щодо першого. Ця площадка названа форумом. Як Ви любите казати: "і не вам вирішувати що таке форум і що ми маємо робити, а що ні". Традиції ведення форуму це абсолютно вільне висловлювання думок (окрім тих що ображають людську гідність, розжигають міжнаціональне ненависть і т.п.). А вимоги не писати тут те що Вам не подобається - то це дико. Пишіть правила і при попередженні користувачів замість емоцій давайте конкретні посилання на порушувані ними пункти правил. Залишайте користувачу право на оскарження Вашого рішення." - Тут немає демократії і зрадофілії. Конкретне питання - конкретна відповідь. Інакше бан. Для зрадофілії використовуйте ФБ.

"Щодо другого. Тут простіше. Просто слід пам,ятати, що одним можна все, що не заборонено, а іншим лише те, що дозволено." - саме так. На форумі модератору дозволено все. Користувачам дозволено спілкуватись, задавати адміністратору будь як конкретні і питання і будь якого характеру. Зрадофілією займатись - заборонено.

"П.С. Ви мабуть хороший працівник, професіонал. Але коли часом дивлюся на Ваше ставлення до інших користувачів, то мимоволі згадується отой ролик на ютубі коли ДАІшник автоматом відповідав на аргументи водія. Він, мабуть, теж вважав, що не водію тут вирішувати... І, мабуть, теж був (чи є) хорошим правоохоронцем." - на аргументи відповідь аругментами. На хамство та зрадофілії - бан.

• Flay відповіли на це повідомлення.

В зв’язку з відсутністю з боку Triariusу будь-якої реакції на пропозиції учасників форуму щодо удосконалення роботи СЕТАМа я сьогодні був у на прийомі у заступника директора СЕТАМа Ворніка М.Г. Спілкування було толерантним, але загальна позиція така, що СЕТАМ – це просто електронний майданчик.
                Разом з цим, він повідомив, що на теперішній час СЕТАМ для прискорення обміну інформації з ДВС розробляє програму «особистий кабінет державного виконавця». Крім того, нещодавно на якомусь офіційному заході представник МУЮ роз’яснив, що державний виконавець, якій передав майно на реалізацію, після його продажу має право скасувати всі арешти, які були накладені також й іншими державними виконавцями в інших ВП. Просто держвиконавці не бажають цього робити, а тому їх необхідно примушувати скаргами. Можливо, якщо таких прецедентів буде багато, це стане звичайною практикою.
                Взагалі-то ситуація проста: якщо у когось є бажання погратися, хай грається. Але якщо у покупця виникнуть проблеми, то він повинен розраховувати виключно на себе. СЕТАМ вам в цьому не помічник.

• balaben і VVD подобається це.

sergserg З приводу того, що Ви вважали Pavlyshynа більш менш адекватною людиною, то мені здається, що це дещо некоректний вислів з вашого боку, тим більш, як от представника державного підприємства. Я не психіатр, але судячи із форми та змісту повідомлень Pavlyshynа, він є цілком адекватною і юридично фаховою людиною.

Вам здається.

sergserg Щодо зупинення СЕТАМом електронних торгів в зв’язку із технічною помилкою адміністратора, то п. 1 Розділу І «Порядку реалізації арештованого майна» не передбачені такі поняття, як технічна помилка і адміністратор.
                  Пункт 2 Розділу ХІ Порядку містить вичерпний перелік підстав для зупинення торгів. Натомість даний пункт не містить такої підстави як технічна помилка адміністратора.
                  Якщо Ви мали на увазі наявність технічних підстав, що унеможливлюють роботу Системи, то п. 1 Порядку встановлено, що система реалізації майна (далі - Система) - інформаційна електронна система, що забезпечує здійснення в електронній формі процесів прийняття та розміщення інформації про лоти, подання й обробки заявок на участь в електронних торгах (торгах за фіксованою ціною), проведення електронних торгів (торгів за фіксованою ціною) з реалізації арештованого виконавцями майна, обробки інформації про електронні торги (торги за фіксованою ціною).
                  Отже незазначення працівником Організатора торгів в описанні лоту інформації про наявність договору оренди явно не можна віднести до технічних підстав, що унеможливлюють роботу Системи. До того ж акт про зупинення електронних торгів в Системі відсутній (п. 3 цього ж розділу).

Це ваша позиція, яка має право на життя. В нас інша - помилка адміністратора, яка призвела до неможливості роботи системи по даному лоту (проведення торгів по даному лоту) є технічною підставою для зупинення торгів.

sergserg Щодо Ваших відповідей на мої претензії, то мені здається, вони були дуже лаконічними.
                  З приводу скасування обтяжень одним держвиконавцем, то я мав на увазі арешти різних ВДВС, оскільки на теперішній час покупець вимушений скасовувати численні арешти в кожному із ВДВС, якій його наклав, по всій Україні. Судовий арешт – це окреме питання.

Державний чи приватний виконавець, який продав майно зобов'язаний зняти всі арешти накладені державними чи приватними виконавцями. Це вимога Інструкції з вчинення виконавчих дій та позиція Департаменту ДВС, яку він викладав в відповідному роз'ясненні.

Щодо судових арештів я бачу ваша думка змінилась і це добре.

sergserg Пропоную розпочати конструктивний діалог із удосконалення роботи СЕТАМа і покращення умов для учасників торгів.
                  Із численних повідомлень відвідувачів форуму СЕТАМа вбачається, що безумовно є проблема неповноти інформації про лоти, великі складнощі в очищенні покупцями майна від обтяжень і отримані акту державного виконавця.
                  Пропоную СЕТАМу публічно на форумі демонструвати вжиті ним заходи для вирішення зазначених проблем і викладати відповіді державних установ й органів, оскільки це не відноситься к інформації з обмеженим доступом. Учасники форуму зможуть надавати свої пропозиції щодо можливих подальших дій, а також зі свого боку звертатися і намагатися вплинути на ці органи.
                  Якщо СЕТАМ хоча би буде намагатися щось роботи в цьому напрямку, то це безумовно буде підтримано учасниками торгів і забезпечить довіру до СЕТАМу.

Конструктивний діалог це добре. Але розглядатись будуть конкретні пропозиції - а не за все гарне проти всього поганого. Пам'ятаємо про заборону зрадофілії.

• VVD подобається це.
                  • sergserg відповіли на це повідомлення.

sergserg
                    Заступників є. Запишіться на прийом до заступника з юридичних питань.

anabioz

anabioz Не перекручивайте. Я указал на проблему на примере конкретного лота, на ГЛОБАЛЬНУЮ проблему покупателя, который выиграл, оплатил комиссии, затем оплатил всю сумму (возможно конвертировав, сняв с депозита, деньги) и ничего не получил. Или Вы думаете, что тут у всех в тумбочке по пару миллионов лежит и без проблем можно купить на СЕТАМе как в маркете?
                      Я еще с десяток аналогичных снятий с торгов найду по ИП.
                      Ви вибрали невдалий лот.

anabioz Я еще с десяток аналогичных снятий с торгов найду по ИП.

Знаходьте - будемо розбиратись.

anabioz Вы понимаете почему Вам сложно понять "потенциального покупателя"? Вы не можете мыслить иначе.
                      А я пытаюсь Вам объяснить, что нужно менятьо систему продаж через СЕТАМ, менять регламенты, законы и т.д. Вы понабирались всего, уже десяток регламентов, а порядка нет. Приведу конкретные претензии (которые случаются):
                      1. Фотографии лотов не информативны.
                      2. Описание не полное.
                      3. Доступа к лотам нет.
                      4. Информации о публикации объявления о торгах ы СМИ (где и как это было) - нет
                      5. Информации об оценке нет. (я так покупал, оказалось оценка неверная, сняли)
                      6. Доступа к исполнительному производству нет.
                      7. Доступа к информации об основаниям остановки торгов - нет.
                      8. Законодательного механизма продажи без "снятия" с торгов - нет. (приводил пример имущества банков на ликвидации).
                      9. Законодательного механизма быстрой "очистки" от всех арестов нет (4 месяца ждем решения суда по снятию ареста в обеспечения взыскания).
                      10. Законодательного механизма выписки и выселения нет.
                      11. и еще много-много чего ...

У вас претензії до Верховної ради України. Організовуйте Незалежну Асоціацію Покупців Арештованих та Заставних Активів - розробляйте зміни до НПА та нові редакції НПА. Ми з задоволенням вас підтримаємо. Змінити два десятки законів у нас немає ні сил ні заходів.

anabioz Про фильтр по дате публикации с лета пишем! А воз и ныне там.

Не бачимо в ньому доцільності, можна прекрасно користуватись фільтром по даті торгів. Були проблеми по фільтруванню місцезнаходження обєкту - виправили.

• anabioz відповіли на це повідомлення.

Triarius Тут немає демократії і зрадофілії. Конкретне питання - конкретна відповідь. Інакше бан. Для зрадофілії використовуйте ФБ.

Конкретне питання 1: Чому я, користуючись засобами сайту "Створюю ДИСКУСІЇ", підписуюсь на дискусії, переглядаю дискусії, а потім виявляється що тут формат: "Конкретне питання - конкретна відповідь"?

Конкретне питання 2: В чому полягає сенс погрози баном на площадці з форматом "Конкретне питання - конкретна відповідь"? Якщо немає можливості спілкуватися, то мало хто буде дорожити своїм логіном, для чого він тоді. А якщо логін неважливий, то для чого такі погрози у країні де повально обходять аби зайти до цілого ряду ресурсів?

Triarius

Предыдущий Ваш ответ, явно не мне.
                          Найти Вам лоты, которые сняты после окончания торгов? Они есть и Вы об этом знаете, только причина не в том "почему их сняли", а в том , что такого не должно быть вообще!
                          На счет претензий. Нет, это Вы должны делать, но проблема в том, что СЕТАМ не алиэкспрес и не амазон, СЕТАМ - это монополист, которому все-равно на развитие. Увы! И Ваши отговорки мне более чем понятны, только добавлю в Вашу фразу следующее: "Змінити два десятки законів у нас немає ні сил ні заходів." - ні бажання!

Про фильтр уже давно 10 раз обсуждалось, у каждого вида (а у СЕТАМа боле 10 регламентов) разные сроки публикации! И это очень нужный фильтр, но Вам все-равно, что Вас просят не только потенциальные, а и активные покупатели!

P.S. Электронный кабинет где?

• Pavlyshyn і Flay подобається це.

Triarius
                            З приводу судових арештів моя позиція ніяк не змінилася. Дивиться моє повідомлення 20 днів тому, а саме:
                            "Також пропоную СЕТАМу надати до МЮУ пропозиції з приводу ініціювання внесення відповідних змін до законодавства про надання СЕТАМу права на скасування всіх арештів, накладених хоча би ДВС, а можливо й інших обтяжень, крім судових заборон."

Є ще один цікавий момент з цим лотом. Ухвалу слідчого судді про скасування арешту активів я в реєстрі не знайшов. Проте в реєстрі є ухвала Печерського районного суду м. Києва від 20.11.2017 р., яка залишена без змін постановою Апеляційного суду м. Києва від 21.12.2017 р., про забезпечення позову ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК" до ГПУ шляхом зупинення торгів по реалізації арештованого автомобіля BMW за лотом № 247287. Однак, коли авто був виставлений на торги повторно, то номер лоту був звичайно вже інший, а тому вказана ухвала суду вже стала неактуальною.

було б зручно, якби була можливість додавати лоти в "обрані" чи "закладки". придумайте якусь там зірочку, чи кнопку, щоб додати собі все цікаве, а не шукати кожного разу спочатку.
                              підтримую фільтр по даті публікації. хочу мати можливість зайти ввечері і подивитись що за день цікавого виклали. а "дата торгів" хоча і користий фільтр, та він для інших цілей передбачений

• Flay і Triarius відповіли на це повідомлення.