• Торги
  • Покупка земли. Какие могут быть подводные камни?

Я сброшу, но немного позже. Сейчас в отпуске.

• tanya110586 відповіли на це повідомлення.

Pavlyshyn
    Если можно - прошу сбросить пояснения нотариусу и на мой емайл - lg240284saa@ukr.net
    Буду признательна, спасибо.

Triarius
      З січня, вже півтора місяця, не можу отримати свідоцтво на придбану земельну ділянку.
      Всі нотаріуси у місті відмовляються видати мені таке свідоцтво. Вплинути на них якимось чином не бачу можливим, навіть не так, вплинути на них якимось чином в законодавчому полі не вбачаю можливим.
      А найбільш сумно те що арешт з землі ДВС-ом знято, а на мене вона не переоформлена.
      Тобто попередній власник ось вже півтора місяці може землю продати будь-кому іншому.
      Ось вам і відсутні камені. Воно таке - наче пінгвін, але їжак.
      І головне я зі своєю землею сам на сам, всі кажуть ти прав, нотаріуси неправі, але об'єктивну реальність це не змінює. :(

Enge я 8 місяців акт отримував і шукав нотаріуса. Якщо ДВС просто було по барабану на мене, то нотаріуси вічливо слали подалі. При цьому ніхто з них навіть документів не дивився. Розмова закінчувалася після того як я казав що мені потрібно свідоцтво про придбання майна з торгів. Ситуація вже навіть не викликала почуття гніву, просто спустошення...

• Enge відповіли на це повідомлення.

В каком городе это происходит? Где такие "умные" нотариусы?

• Triarius і Enge відповіли на це повідомлення.

Evgenii також цікаво.

Evgenii м. Конотоп, Сумська область.

Flay чим закінчилось?

Enge В окрузі п,ять нотаріусів. Одного вдалося зрештою вмовити. В буквальному смислі.

6 днів пізніше

Pavlyshyn Доброго дня. Підкажіть, як бути. Коли заходиш у аукціон на придбання земельної ділянки, а на ділі виявилося, що на всій ділянці розташований будинок (який до речі виставлений окремим лотом). як бути при ймовірному виграші лоту?

Ann сдавать в аренду собственнику дома!))

Можно нормальные деньги поднять!) А если серьезно, то нужно разбираться как так получилось. Дом обычно продают с участком. Может это стройматериалы, а не дом.

• Ann подобається це.
                    • Ann відповіли на це повідомлення.

Pavlyshyn як я розумію нічого там не піднімеш, а навпаки... Будинок шикарний. на фото одна ділянка, а як підняли документи виявилося, що це ділянка під будинком. Згідно ж законодавства набувачем ділянки стає власник будинку. Ось лот будинку https://setam.net.ua/auction/267762 ось лот з ділянкою https://setam.net.ua/auction/267882
                      Лот виграний, другий учасник навіть і не заходив, розібралися пізно, що не ділянка, а пшик.

Pavlyshyn про оренду вже шуткували, до торгів не можна було зідзвонитися з зберігачем, лише в день торгів "зберігач" сказав, що все торги будуть скасовані бо папка лежить на столі про прининення справи, хоча торги вже йшли і по тій же справі на наступний день теж відбувалися торги (не відбулися не було учасників).

Лот №270131. Садовий будинок № 24, загальною площею 99.8 кв.м., що знаходиться за адресою: Київська обл., Бородянський р-н, Шибенська с/р, громадське об'єднання " СТ " Родник", вул. Сонячна, 1. Неправомірний продаж майна. Близька 5 (п'яти) років цей об'єкт знаходиться у власності іншої людини, Перевірте за новим, дійсним на даний момент кадастровим реєстром та кадастровою картою нерухомого майна. Інформація, викладена у цьому лоті недостовірна, з якою ціллю буде вирішувати суд.

MDI_14
                            оскаржуйте дії виконавця. коментарі вам не допоможуть.

Triarius Дякую.

5 місяців пізніше

Triarius при купівлі землі осг , яка під мараторієм, оформити її на себе можливо??

I1I1nich
                                  мораторна земля на СЕТАМі не продається.

• Flay подобається це.
                                  • Fud відповіли на це повідомлення.
                                    місяць пізніше

Мы тоже рассматривали покупку участка через торги.... Но.!
                                    Банкам и исполнителям все равно, что Вас ждет после приобретения. Как правило они и сами ничего не знают об объекте. Это хорошо, что будет информация о столбах ЛЭП на участке или о недострое или вообще о жилом доме. А если нет. На торгах есть участок, который расположен возле отстойников туберкулезной больницы. Об этом никто из реализаторов не скажет( просто случайно узнали информацию )Я не говорю уже о проблемах с переоформлением ПС.

9 місяців пізніше

Triarius Продается , еще и как. Лоты 354107, 354106, 354105 земли осг в частной собственности. Занесены в кадастр. Один арест по реестру, который снимается после покупки. Но оказывается земля была возвращена в собственность государства-лесхоза. Еще в 2000=е годы. Только начнешь чем то заниматься, тут же получишь приглашение в прокуратуру и судись потом. И в итоге не земли не денег.