Lesia
Вы с торгов купили?

datacopy
    Передивився і письмої вимоги не знайшов.... Якщо попадеться - то викладу сюди.

Lesia
    Є у мене один шаблончик позову.... Називається "проект БМВ". :):)
    Запасайтесь терпінням і попкорном, бо попереду роки судів.

14 днів пізніше

Хто мав справу з покупкою авто на бляхах підскажіть, якщо немає документів на машину, яка процедура, треба відновлювати (як?) чи ні і як дізнатись, чи по техпаспору машина (бус) пасажирський чи вантажний. Бо в другому варіанті укр номерів їй не бачити.

• datacopy відповіли на це повідомлення.

VladOS скільки часу у Вас зайняло поставити зафіру на укр облік? Є багато до Вас запитань, чи можна Ваш номер, чи якийсь контакт для звязку?

vrm шлях Вам на митницю - "неофіційно" запитайте...

2 місяці пізніше

Підніму тему, так як придбав автомобіль на євробляхах і буду тут розповідати від і до як пройшла процедура. Впринципі , дописувач вище написав, тому нічого нового не відкрию.
            Отже , не буду описувати всіх перепитій з отриманням акту, я все таки з другого разу йогоотримав, забрав автомобіль, прийшов в Сервісний Центр, сказали крім акту з собою мати довідку з митниці про сплачені митні платежі і сертифікат відповідності
            Довідка про сплачені митні платежі. Телефоную на митницю, гроші з виконавчої до них ще не прийшли, відповідно вони не знають скільки треба доплачувати. Через виконавчу службу, спасибі начальнику, Ларисі Михайлівні, отримав такі бумажки
            image http://forum.setam.net.ua/assets/images/49-13IwcX7T6vfr1LCR.jpeg

image http://forum.setam.net.ua/assets/images/49-3TUfSeoMIcKsMDKy.jpeg
            Отже, мені ще потрібно доплатити 18500гр
            Де адмін сайту, який розпинається , цитую “всі митні платежі та сбори в ціні автомобіля" ?
            Буду інформувати форум і надалі про поребіг подій і процедуру реєстрації....

• VVD і fer подобається це.
            • fer і Jawa360 відповіли на це повідомлення.

vrm стоимость растаможки льготная или 100%?

• vrm відповіли на це повідомлення.

vrm скажите, а шкурка вычинки стояла? Или было дешевле купить на рынке?

Jawa360
                  Це була певною мірою авантюра. Ціна вийде ринкова. Я нічого не виграю. Але мені потрібна була така машина і я вирішив в цій авантюрі поучаствувати

fer я не в курсі. Автомобіль вилучався і і оцінювався в кінці минулого року тому мав би бути з 50% акцизом, але можливо митниця по факту перерахувала в більшу сторону

Шановний vrm
                      Адмін прав, і митниця права.
                      В законодавстві передбачено передачу на торги з урахуванням всіх митних платежів - приміром сума на 50000 тисяч. Оцінювач оцінив авто на 70000 тисяч. Почалися перші торги. І ніхто за 70000 не купив.
                      На других торгах авто виставили за 52500. Митні платежі законодавством обраховуються один раз. Отже з цієї суми митниця має отримати теж 50000. І ніхто не купив.
                      І от на третіх торгах авто йде вже за 35000. Митні платежі обраховуються один раз. Отже з цієї суми митниця має отримати знов 50000. І врешті авто купляєте, приміром, Ви за 35000. З них % забрав Сетам, % ДВС, а перерахували на митницю тіко 30000. А митні платежі, як ми пам'ятаємо, обраховуються один раз. Отже, шановний переможець має доплатити в нашому прикладі 20000 митних платежів.
                      І адмін прав, і митниця права. Все в правовому нашому полі))))
                      Висновок - купляти на першому аукціоні. Або на третьому і рахувати економію/її відсутність))))

Trekrunur
                      В чому правота адміна? Ви перечитайте повідомлення вище

На запитання

Доброго дня!
                      В разі придбання автомобіля на іноземній реєстрації (в тому числі митного конфіскату) на третіх торгах - чи потрібно доплачувати додаткові митні платежі "або інші" задля його реєстрації на український облік?

Адмін відповідає чорним по білому

T Triarius 13 бер

Ні, не потрібно. Всі митні платежі та збори в ціні автомобіля.

Чим вводить в оману пересічних користувачів інтернету. . І якби Ви були уважні то в графічному повідомленні від митниці вказана фраза “... митниця ДФС повідомляє про суму податків які необхідно перерахувати на рахунок митниці як КОШТИ ВІД РЕАЛІЗАЦІЇ ....автомобіля.

Візьмемо Ваш приклад , якщо автомобіль проданий за 35 тисяч то ця сума і є кошти від реалізації, решта, яку ніби треба доплатити це вже мої особисті кошти, відчуваєте різницю. ? Тобто в правовому полі не все так гладко. Потрібно або робити тільки одні торги, для авто нерозмитненних або змінювати закони. А для чого ви мені описуєте процес торгів, особливостей формування ціни. я і так це знаю. Питання в правовому розясненні особливостей покупки авто на бляхах. Бо у мене склалось враження що більшість тих хто участвує в торгах на бляхи, особливо в третіх торгах, взагалі не розуміють що треба щось доплачувати...

Митні платежі за законодавством обраховуються ОДИН РАЗ.
                        Про це я вам тричі написав. До чого тут адмін? Він діє також за законодавством. І він вам каже - платежі включені. Чи ви хочете сказати, що вони НЕ включені? Чи адмін вам бреше?
                        Припиніть свою істерію і купляйте на перших торгах.
                        Закон недосконалий - але він закон

даже 3-е торги должны полностью удовлетворить таможню.
                          на сетаме дешевле платежей не продают. опять бабло таможня рубит.

Trekrunur

Та ніхто тут не прав. Не повинен покупець доплачувати митні платежі, у випадку продажі авто з других і третіх торгів. Це якась алогічна неправова нісенітниця.

Порушення закону:
                            Якщо авто не купили з перших торгів, значить його ціна не приваблива, не конкурентна. Через це її зменшують. Ціна у договорі купівлі-продажу указана у публічній оферті - оголошенню на сайті СЕТАМ. Продавець - Митниця в особі ДВС та СЕТАМ (по рішенню ВС). Умови публічної оферти змінювати та порушувати не можна. Вимога доплати митних платежів змінює публічну оферту.

Порушення логіки:
                            Прийшли Ви на Привоз, в Одесі, купувати вяленого лящика. Але ціни кусаються... Дорого... В АТБ дешевше. Дивитесь, а пару рибок все-таки уцінили, бо вони трохи залежались. Розрахувались, уже майже вийшли з ринку, а Вас доганяє тьотя Соня та просить доплатити за ікру, яка в рибці, ще 15% від вартості рибки. На ікру знижка не розповсюджується, як виявляється.

Добре. Зайдемо з іншого боку.
                            Нехай митні платежі 50000 - так от, до них додаємо винагороду ДВС/Сетаму, далі робимо надбавки двічі по 15 відсотків і отримуємо ціну першого аукціону. Її (або більшу) пишемо в звіт оцінювача. Все! За таких умов авто навіть на третіх торгах буде без доплати.
                            Але так ніхто не рахує. Тому купляйте на першому, або робіть доплату.

Trekrunur я Вам тайну открою, так и считают.

Я вам тайну открою - нет

Trekrunur я вижу другое. была предоставлена оценка оборудования от ГИС и вижу цену на СЕТАМЕ.