sergserg На мою думку, держава зобов’язана в разі примусового продажу майна передати його покупцю в очищеному стані (розумію – звучить смішно!). Це одночасно призвело би і до збільшення ціни продажу майна і, як наслідок, збільшення надходжень до бюджету. Але це нікому не потрібно.

Я представляю как @Triarius сейчас будет ругаться)). Это не вопрос к СЕТАМу. Сетам это сайт, как Амазон, как Алиекспресс. Если Вы получили херню - то продал ее продавец (ДВС) а не сайт. СЕТАМ ничего не очищает, и не может этого делать. Это проблема ДВС. Нужно чтоб НАИС дал доступ исполнителям к первой записи, чтоб не бегать по банкам, чтоб дали этим же исполнителям доступ к ГАИшным базам розысков и арестов. И ВСЕ. Все будет делаться за день. А так, как в каменном веке живем. И самое интересное, что такие проекты постановлений КМУ есть, и адвокатам уже тоже дали доступ к ГАИшным базам, но НЕ РЕАЛИЗОВАЛИ его. Нет программного обеспечения.

В стране, которая занимает третье в мире место по экспорту IT услуг не могут найти нормальных ITшников.... Тот же личный кабинет исполнителя. Достал уже.

1. Никто не использует СЕТАМ чтоб обелить имущество. Используют часть 2 статьи 388 ГК Украины.
    "2. Майно не може бути витребувано від добросовісного набувача, якщо воно було продане у порядку, встановленому для виконання судових рішень.". И опять таки, хоть Алиекспресс или Розетку поставь, это все равно будет "обеление черного".

2. Разграничьте претензии по адресам, по зонам ответственности и задавайте их непосредственно ответственным лицам.

3. Выводы:
    Пишите. Подавайте иски. Я уже устал это делать, трачу свой ресурс но пытаюсь что-то изменить. Из ГСЦ выпросил ответ что можно без ТП. Сейчас пытаюсь выпросить доступ к первой записи. Еще чтоб объяснили что "ипотека и заборона по ипотеке" - это тождественные обременения. По старой нотинструкции так было, а сейчас некоторые исполнители снимают только ипотеку, а заборону не хотят, потому что в законе "а також у разі державної реєстрації припинення іпотеки у зв’язку з придбанням (передачею) за результатом прилюдних торгів (аукціонів) нерухомого майна, що є предметом іпотеки"... и т.д.
    Давайте вместе сушить болото, потом проще будет по нему ходить, причем всем!

Flay
"Завели б хоч кілька показових карних справ, бо вже непуганих дурнів повно." пробували внести в КПК зміни, по визнанню ДП "СЕТАМ" органом досудового розслідування, не погодились з нами((((

"з організаційних недоліків. На СЕТАМ приходиш як на тематичний майданчик, за майном боржників або подібним. А коли чи не кожен другий лот - добровільний продаж, чи не 90% яких за цінами вище ринкових, то що це таке??? Навіщо це тут, і чому воно хочаб не відфільтровується?" - всі лоти добровільної реалізації позначені, їх не можна спутати з арештованим майном.

• Pavlyshyn подобається це.
  • Flay і sergserg відповіли на це повідомлення.

sergserg 4). СЕТАМ, з огляду на вказані недоліки у його роботі, може!!! використовуватися недобросовісними особами для реального продажу (Ferrari – для адвоката!!!) або оформлення проблемного майна (ч. 2 ст. 388 ЦК України), або власниками для очищення свого ж заставленого майна

А в этой части нужно уже читать судебную практику и решение ВСУ по львовскому имуществу. 388 не аксиоматичная и не безусловная норма, и ВСУ в этом деле поставил условия ее применения. Первичный собственник Ferrari, знай ее адвокат об этом решении, нагнет всех на раз-два.

• VVD подобається це.
    • VVD відповіли на це повідомлення.

Triarius
      По оборудованию.
      Лот 260443
      На фото нет станка ЛШ-220 (его видимо вообще нет)
      В ответ по телефону - на фото есть все, что продается.
      По оборудованию часто и много так. Могу указывать на недостатки и мухлеж в лотах. А если хотите, то для инспектора ГИС могу инструкцию составить, как надо фотографировать и описывать оборудование :)

VVD
        Зазначайте, будем реагувати. Боюсь у нас ніхто не знає що таке ЛШ-220 та чим він відрізняється від ЛШ-221. ))) В ДВС нема інспекторів, але інструкція в них є.

Pavlyshyn
          вот спасибо Вам!
          От феррари я из-за Вас отказался! И от трибеки тоже)))

Triarius Я не говорю що їх можна сплутати. Хоча іноді зрозуміти за яким саме регламентом проходять торги не легко. Я говорю про зручність для користувача. Про відсутність фільтрів, наприклад, за місцезнаходженням майна. Щоб глянути свою область я маю ще дивитися десятки сторінок Києва, а може ще чогось, бо лоти йдуть за місцем розташування продавця! Наприклад, чому немає фільтра знову ж таки за регламентом проведенняторів? Чому немає можливості вибрати кілька значень для одного параметра (список областей і т.п.)? Я навіть не розумію як можна аргументувати непотрібність таких речей.

• Triarius відповіли на це повідомлення.

Triarius "Крім того, фотографії стану авто на сайті СЕТАМ часто не відповідають його реальному стану." - всіх закликаємо в такому випадку повідомляти керівництво, будуть застосовуватись заходи аж до звільнення. У вас є такі факти? зазначите номера лотів?
              Нажаль так і є. Подивіться на нові лоти по тій землі де були відмінені торги. Там на двох лотах однакові фото, хоча земля за кілометри одна від одної. На фото лінії електропередач, що, скажімо, для ріллі не так і добре. В реальності лінії є лише на 36 га. На фото на задньому плані дерева - нема там таких дерев, не такі там грунти. Це важливо, бо по кадастру одна ділянка у солончаках, а на фото - високі дерева, що вводить у оману. Насправді там жодге фото за жодним лотом не відповідає дійсності. Я цілий день ходив і фоткав біля отих чотирьох лотів.
              Це непоодинокий випадок, маю реальний досвід з придбання, але згадувати сенсу нема.

Flay
                Фільтрація по місцю знаходження майна буде. По добровільній реалізації і арештованому також. По регламентам - ні.

• Flay подобається це.
                • Flay і sergserg відповіли на це повідомлення.

Flay
                  Якщо у вас є такі факти, зазначайте їх у зверненнях до нас.
                  Ми не виїжджаємо до об'єктів, які не зберігаємо - користуючись фото виконавця. Якщо будете нас повідомляти - будем відповідно реагувати. Виїжджати на кожен об'єкт не будем - це не можливо ні з фінансової точки зору, ні з точки зору задіяних людських ресурсів.

• Alex_fox подобається це.
                  • Flay і Alex_fox відповіли на це повідомлення.

Triarius дядую, це добре. По регламентам: якщо арештованим, то на вкладці "порядок та умови"є посилання на регламент, а у інших випадках, не певен, але здається що ні. Було б добре там вказувати посилання чи хочаб точно зазначати саме у відповідності до якого регламенту проводяться торги.

Triarius не зовсім бачу сегс таких повідомлень, нажаль. Якщо я вже поїхав і подивився, то в мене немає інтересу доводити цю інформацію до всіх, це, мабуть, очевидно. Є сенс, якщо це наведе лад у подальшому. Але якщо це не є метою площадки, то проста практика окремих реагувань може і призведе до покращення, але не гарантуватиме відповідності по кожному окремому лоту. Тоді для чого це?

Triarius Ой, забув, ще дуже не вистачає для зручності фільтру за датою публікації! Передивлятися одне й те саме незручно.

Flay

В усіх лотах є посилання на регламент.

"не зовсім бачу сегс таких повідомлень, нажаль. Якщо я вже поїхав і подивився, то в мене немає інтересу доводити цю інформацію до всіх, це, мабуть, очевидно. Є сенс, якщо це наведе лад у подальшому. Але якщо це не є метою площадки, то проста практика окремих реагувань може і призведе до покращення, але не гарантуватиме відповідності по кожному окремому лоту. Тоді для чого це?" - ви про що?

Triarius ось зайшов у перший же лот. це я так дивлюсь, чи де тут посилання на регламент?
                            https://setam.net.ua/auction/259277

Triarius
                              Ви не читали Правила, СЕТАМ надає всю інформацію, що йому в заявці зазначає державний або приватний виконавець. З задоволенням будемо зазначати інформацію про наявні по майну кримінальні провадження, ви як експерт підкажете нам яким чином отримувати інформацію з реєстру кримінальних проваджень?
                              у ДП "СЕТАМ" законодавча ініціатива аналогічна до тієї, яка є в вас. Ми б з задоволенням здійснювали б глобальний контроль за ДВС, МІнюстом, Кабміном, Верховною Радою та Галактикою, але можливості наші досить скромні.
                              наведіть будь ласка конкретний приклад, коли саме через неякісну послугу ДП "СЕТАМ" переможець стикнувся з цими негативними явищами.

Я читав і Правила і «Порядок реалізації арештованого майна», що затверджений наказом МУЮ від 29.09.2016 № 2831/5, п. 1 якого передбачено, що Організатор електронних торгів, торгів за фіксованою ціною (далі - Організатор) - державне підприємство, яке належить до сфери управління Міністерства юстиції України та уповноважене відповідно до законодавства на здійснення заходів зі створення та супроводження програмного забезпечення системи реалізації арештованого майна, технологічного забезпечення, збереження та захисту даних, що містяться у цій системі, на організацію та проведення електронних торгів та торгів за фіксованою ціною, забезпечення збереження майна, виконання інших функцій, передбачених цим Порядком.
                              Це добре, що у Вас є почуття гумору, але мені здається, що Ви, шановний @Triarius, лукавите про, що СЕТАМ нібито є звичайним електронним майданчиком і не має жодних функцій та повноважень, оскільки СЕТАМ :
                              - є державним підприємством, яке входить до сфери управління МЮУ;
                              - засновником СЕТАМ є держава в особі МЮУ
                              - наскільки я знаю, СЕТАМ є єдиним монополістом у сфері торгівлі арештованим майном
                              - СЕТАМ має матеріальні ресурси і майданчики для організації торгів і збереження арештованого майна.
                              Посилання СЕТАМ на те, що за Правилами він лише вказує в описанні лоту інформацію, яка була надана держаним виконавцем, на мою думку, є неспроможним, оскільки Правила зазвичай пишуться під свої вимоги і МЮУ може їх переписати.
                              До речі, щодо дотримання Правил. Підкажіть якою нормою «Порядку реалізації арештованого майна» керувався СЕТАМ, коли особисто скасував результати торгів по земельній ділянці в Херсонській області по технічним причинам.
                              Як вже я зазначав раніше, недоліки в організації системи роботи СЕТАМ я вбачаю в тому, що опис лоту не містить важливої інформації про наявні обмеження, обтяження, кримінальні провадження, судові спори тощо.
                              Якщо почитати повідомлення відвідувачів форуму СЕТАМ, становиться зрозумілим, що велика кількість набувачів майна на СЕТАМ мають значні проблеми із скасуванням існуючих обтяжень і оформленням майна.
                              Тому виникає питання про те, які заходи СЕТАМ вживало для можливості отримувати таку інформацію із відповідних державних установ, чи зверталося СЕТАМ до свого засновника МЮУ із пропозиціями щодо надання йому такого доступу, а також лобіювання міністерством відповідних законопроектів.

Не обов’язково мати законодавчу ініціативу для того, щоб МЮУ розробило спільний наказ із МВС щодо надання доступу до баз даних розшуку та арешту транспортних засобів та АРМОРу.
                              Отримання інформації із відкритих джерел, наприклад із Державного реєстру судових рішень, взагалі не проблема.
                              Крім того, державні виконавці має право витребувати із органів МВС повну інформацію про авто, але ніхто з них цього не робить перед поданням заявки до СЕТАМу. Натомість СЕТАМ на це ніяк не реагує.
                              У законі «Про виконавче провадження» передбачені дуже стисли строки для складення державним виконавцем Акту та скасування арештів. Проте вони можуть робити це місяцями.
                              Чому СЕТАМ і Департамент ДВС, які обидва входять до сфери управління МЮУ і отримують 15 % від ціни продажу, не можуть створити спільну робочу групу для реагування на бездіяльність державних виконавців.

Також пропоную СЕТАМу надати до МЮУ пропозиції з приводу ініціювання внесення відповідних змін до законодавства про надання СЕТАМу права на скасування всіх арештів, накладених хоча би ДВС, а можливо й інших обтяжень, крім судових заборон. Тоді люді не будуть витрачати час і ресурси та їздити по всій Україні.
                              Я за те, щоби СЕТАМ збільшив розмір своєї винагороди, але надавав якісну послугу із забезпеченням учасників повною інформацією про майно із наступним його очищенням від обтяжень. Я впевнений, що учасники мене в цьому підтримують.

Якщо СЕТАМу це нецікаво, то у мене є простіше рішення, а саме СЕТАМ виділяє мені 1 % від ціни продажу майна, і я буду надавати вам всю інформацію про лоти.

Щодо капотів, які не відриваються та автомобілів, що не заводяться не заперечуємо - які ваші пропозиції, що б СЕТАМ ремонтував та реставрував ці автомобілі? Зазначайте свої пропозиції - ми розглянемо.

СЕТАМу не треба ремонтувати авто. Однак, двигун є однією із дороговартісних частин авто. Тому, якщо є можливість відкрити капот без пошкодження самого авто, то я не вбачаю у цьому проблеми.

• Triarius і anabioz відповіли на це повідомлення.

sergserg
                                Вибачте, але ви пишете нісенітниці, вже на стадії про передачу державному підприємству можливості скасовування арештів, обмежень і обтяжень.
                                Готові вислухати здраві пропозиції, фантазії вислуховувати нема ні бажання ні часу.

Всього найкращого.

• anabioz відповіли на це повідомлення.

sergserg СЕТАМу не треба ремонтувати авто. Однак, двигун є однією із дороговартісних частин авто. Тому, якщо є можливість відкрити капот без пошкодження самого авто, то я не вбачаю у цьому проблеми.

Кроме того, номер двигателя, если он не такой, как в базе - авто на штрафплощадку )

Triarius
                                    Много логически правильного в сообщении sergserg. Вы же по сути одна структура, но пытаетесь отмежеваться. Участники хотят простоты проверки и регистрации имущества, но постоянно сталкиваются с проблемами.

Если честно, то другого ответа я и не ожидал. Мне это напоминает ситуацию, когда суд апелляционной или кассационной инстанции не знает как опровергнуть обоснованные аргументы жалобщика, то он обычно пишет фразу «інші доводи скаржника не знайшли свого підтвердження» и все.
                                      Можна долго изощряться в красноречии и остроумии, но остаются следующие факты: 1) СЕТАМ – это государство (которое должно вызывать доверие у его граждан); 2) СЕТАМ предоставляет возмездные услуги по продаже имущества; 3) СЕТАМу, как и любому государственному образованию в Украине, глубоко безразличны интересы конкретного человека.
                                      У нас сейчас активно проводятся так называемые «реформы». Но, на самом деле, государственная машина работает по-старому, а люди остаются практически незащищенными (респект Pavlyshynу, у него есть еще запал бороться за принципы). СЕТАМ работает в таком же режиме. А зачем напрягаться, выдумывать новые системы и организации роботы, которые облегчили бы жизнь людям. Намного легче что-нибудь продать (например: носок или пакет с камнями), получить свои комиссионные, а дальше хоть трава не расти. Хотя, если реально было бы желание, то всегда что-то можно придумать. Даже можно предложить участникам этого форума выдвигать свои идеи по усовершенствованию работы СЕТАМА.
                                      Простите, если отнял у Вас ваше время своими «несітницями».

• Pavlyshyn і VVD подобається це.