DmytroVN Це було б круто, якщо доступ був безкоштовний. З нашою кількістю адміністраторів платити за кожну точку доступу в реєстр - вилетимо в трубу.
Але, ще раз наголошую, кожен покупець має можливість перевірити в реєстрі будь яку інформацію про лот, включаючи обтяження, це коштує 26 гривень, якщо не помиляюсь.
Покупка земли. Какие могут быть подводные камни?
balaben Це який витяг ви маєте на увазі?
Я полагаю этот:
"https://nais.gov.ua/contacts
Через ДП "НАІС" він платний. Зв'яжіться вас зорієнтують."
Мене більш цікавить, і навіть прошу не байдужих про допомогу у розясненні які мої подальші дії після придбання землі. Я вже обійшов трьох нотаріусів, тричі переробляв в ДВС акт торгів, але так і не зрозумів що мені зробити, та скільки буде це коштувати, щоб отримати документ на право власності на придбану мною землю.
Enge
Какой город? Нужно найти нормального нотариуса, который оформит свидетельство на участок, купленный с торгов.
balaben Онлайн поки що нема. НАІС.
Enge а какой мотив отказа в регистрации?
anabioz Как его найти, и что значит нормальный?
Отказ мотивують тим що вони цього зазвичай не робили і тому не знають як це робити і скільки це коштує.
Одна тьотя(нотаріус) вже справку від дружини вимагала(що дружина не проти покупки) і сказала що реестрація буде коштувати як і сама земля(1% від державної оценки яка в 10 раз більша ніж вартість лоту - сплачу за продавця, так як він продавець з примусу і платить цього проценту не буде + 5 % з мене як з покупця + %% за тьотіну роботу а це і оценка і зняття арештів та такого іньшого + за бланки).
Іньший дядя(нотаріус) хоч і не каже скільки буде коштувати, але вже заставив витребувати у СЕТАМ протокол торгів з мокрою печаткою, та перелік покупців, двічи заставив звертатись до ДВС - переробляти акт, то букви невистачало, то переліку документів в акті.
І доречі ви ж вже не раз оформлювали, скільки це все коштуватиме?
anabioz VN-Винница
В Виннице вообще не проблема. Обзваниваете и узнаете, оформляют ли торгов. Дальше - без проблем!
Вам сложнее, но принцип тот же. Не должно быть проблем, просто найдите толкового, обзванивайте. Избегайте нотариусов "со старой закалкой", они не хотят обучаться, они древние, а не опытные.
P.S. Нотариус нужен по месту регистрации имущества.
Enge меня тоже это интересует. Я должен платить налоги с оценочной стоимости или с фактической за которую я купил?
anabioz А если земля не в Виннице а в Винницком районе? То где можно оформить?
anabioz Спасибо.