• Торги
  • Отримання лоту після виграшу аукціону

Доброго ранку, став переможцем аукціону 247985 - це мій перший аукціон, в зв'язку з чим винекає ряд питань щодо того, як отримати придбане майно. Чи правильно я розумію наступні речі:
1) Оскільки лот не являється предметом іпотеки, то роздруковувати, підписувати і відправляти поштою протокол мені не потрібно?
2)Після повного розрахунку по лоту мені слід чекати "акт про проведення електронних торгів", який мені мають вислати поштою? В правилах написано, що я маю 7 днів на те, щоб забрати майно з моменту отримання акту, якщо акт йде поштою, то момент отримання - це той момент коли я отримав відповідний лист з актом?
3) Маючи на руках даний акт я можу їхати отримувати придбане майно? Мені потрібно погоджувати час зі зберігачем (Старокостянтинівський РВ ДВС ГТУЮ у Хмельницькій області)?

4)У правилах сказано, що майно може отримати представник переможця за довіреністю - у представника з собою має бути "акт про проведення електронних торгів", довіреність та паспорт? Що має вказуватися в довіреності, вона має бути нотаріально завірена?
Перепрошую за низку питань, гарного всім дня!

Steplish
    1. Вам необхідно отримати Протокол підписаний ДП "СЕТАМ".
    2. Ви маєте вирішити це з конкретним виконавцем.
    3. Акта достатньо для оформлення права власності та отримання майна. Акт є підтвердженням права власності на майно. Після отримання Акту вам нема необхідності щось погоджувати з державним виконавцем.
    4. Якщо від фізичної особи то так, нотаріальної. В довіреності мають бути зазначені повноваження, які ви хочете покласти на довірену особу.

• Steplish і anabioz відповіли на це повідомлення.

Triarius не зрозумів стосовно першого пункту. В протоколі торгів по моєму лоту написано наступне: "У разі продажу предмета іпотеки протокол електронних торгів роздруковується
      переможцем електронних торгів із Особистого кабінету, підписується та передається
      особисто або надсилається засобами зв'язку на поштову адресу Організатора." - згідно цього, в інших випадках друкувати, підписувати, надсилати і чекати його назад немає потреби?
      Крім того протокол торгів, що формується на сторінці лоту по завершенні торгів - не є підписаний ДП "СЕТАМ". Тимпаче, згідно відповіді по пункту 3, Ви говорите, що акта достатньо для отримання майна.
      Якщо це не дак, то для того, щоб отримати підписаний протокол, мені треба роити ці кроки чи ДП "СЕТАМ" сам відправляє підписаний протокол на мою поштову адресу?

Steplish
        У вас не предмет іпотеки. Протокол Ваш відправлений державному виконавцю. Який на підставі Протоколу вам надасть акт.
        Так що теоретично вам протокол отримувати не потрібно. Але для оперативності, якщо в ній є необхідність - ДП "СЕТАМ" такі протоколи надає Переможцям.

• Steplish і anabioz відповіли на це повідомлення.

Triarius А як отримати підписаний протокол?
          Дякую за змістовні відповіді!

Triarius 1. Вам необхідно отримати Протокол підписаний ДП "СЕТАМ".

Triarius У вас не предмет іпотеки. Протокол Ваш відправлений державному виконавцю. Який на підставі Протоколу вам надасть акт.

Triarius Так що теоретично вам протокол отримувати не потрібно.

Разные люди писали?

Steplish А як отримати підписаний протокол?

Протокол, если это не предмет ипотеки, СЕТАМ высылает исполнителю сам (но обычной почтой) на следующий рабочий день после торгов.
            Вы же можете авторизироваться в кабинете, зайти в лот, скачать протокол, в котором будет Ваша фамилия в качестве победителя (а не участник №2), распечатать, приехать в СЕТАМ и Вам на нем поставят печать и подпись. Потом отвезти исполнителю ... но в этом нет никакого смысла!

anabioz
              Одні й ті ж люди.
              Укрпошта праціє ще не відмінно.
              Я написав як краще зробити і оперативніше.

• anabioz і Steplish відповіли на це повідомлення.

Triarius Укрпошта праціє ще не відмінно.

Я понимаю, что Вы рассылаете сотни, а то и тысячи писем в день, но сделать отправку письма "рекомендованным" значительно ускорит процесс получения имущества (права-собственности).
                Это еще одна подсказка как улучшить сервис для клиентов!

anabioz
                  В цьому нема необхідності. Дуже скоро все це буде в електронній формі здійснюватись.

Triarius В цьому нема необхідності. Дуже скоро все це буде в електронній формі здійснюватись.
                    Регламенты уже писаны-переписаны ... а электронного кабинета как не было, так и нет ...
                    Понятие "скоро" очень растяжимое в вашем понимании(реализации), а когда это все перейдет в электронный документооборот неизвестно. Вроде и ЭЦП уже как много лет есть, но государственная машина такая медленна, что моментального прорыва я никак не замечаю. Может у вас получится...
                    P.S. Фильтра уже полгода просим.

anabioz
                      Є певні з цим технічні труднощі, які вже майже вирішені.
                      Так що дійсно дуже скоро.

Triarius
                        Я вірно зрозумів, що зараз протокол по торгах, було відправлено до виконався. На основі протоколу виконавеь формує акт, який я маю отримати. Оскільки я знаходжусь в іншій області, то акт мені вишлють поштою ( це треба погодити з виконавцем?) Доречі, акт можуть вислати/можна отримати тільки після сплати повної вартості виграного лоту?
                        Я зробив повну оплату лоту, що мені тепер робити? Писати/дзвонити виконавеці і повідомляти, що я оплатив лот та домовлятись, щоб акт мені вислали поштою?

• anabioz відповіли на це повідомлення.

anabioz
                          третьего пришествия))

Ну а реально що робити? Я їм писав, пробував телефонувати...Глухо . Аукціон тиждень тому закінчився. Їхати до них, просто так - дорого. 2 рази прокатаюсь і лот не буде коштувати дороги)

Реально, ждите

Чекати взагалі не варіант. Я деяких актів чекаю вже пів року. СЕТАМ на це пікуй!

По лоту https://setam.net.ua/auction/218512 я учасник №6.
                                  Виграв лот, сплатив винагороду СЕТАМу та ставку ДВСу, за дві доби до, зазначеної в протоколі, кінцевої дати сплати за лот.
                                  Через 10 діб отримую повідомлення що мене відхилено за несплату, а право сплати перейшло до наступного учасника.
                                  Після декількох спілкувань с операторами СЕТАМ зясовано - гроші мої СЕТАМ отримало вчасно, але ДВС не повідомило СЕТАМ про сплату, чи навіть повідомило про несплату :) . "Дзвоніть в ДВС - шукайте правди, ми не в справах, а так як номера не відповідають, ось вам ще кільканадцять номерів, чиї вони - хз но якийсь точно ваш!"
                                  Як і зазвичай, всі дадені номера не ті шо мені треба, за ними дають нові номера, а за ними... коротше дозвонився на якусь добу до Вікторії Володимирівни - дівчисько в ДВС що виклала мій лот на продаж СЕТАМУ,
                                  кажу "гроші мої отримали вчасно?"
                                  каже - "так, пишіть заяву на повернення"
                                  "З якого моржевого хрону? Мені потрібен лот, і якщо вчасно чому в СЕТАМ повідомили про несплату?"
                                  Каже - "В СЕТАМ я багаторазова повідомляла про неможливість продажу усіх лотів ТОВ "Селмі", томущо Селмі - банкрот, але СЕТАМУ пікуй вони продають і продають, продають і продають.

Як я розумію 5 покупців перед мною теж сплатили за лот та винагороду СЕТАМУ, і ще один ось ось сплатить, а після цього вони ще раз знижуть ціну та продадуть лот ще сімом дурникам.

Те саме за лотом https://setam.net.ua/auction/218515

Верніть мені безпідставно сплачену вам винагороду за неіснуючий лот!

• Triarius відповіли на це повідомлення.

Дивчысько может и сообщала что-то сетаму по телефону, но Вам вот к этому хлопчыську:

"Майно зберігається на території ВАТ "Selmi" на відповідальному зберіганні у арбітражного керуючого Чупруна Євгена Вікторовича.

Довідки за телефоном 650-495"

anabioz до нього треба з актом, а ДВС акт віддати відмовляється! Номер що Ви вказали звісно неальо.