Доброго дня.
В жовтні 2018 року придбав авто на СЕТАМ. Отримав / зняв обтяження / зареєстрував в ТСЦ / отримав новий технічний паспорт зі своїми даними, новим номером технічного паспорту, новим номерним знаком на авто.
Через рік поставив газ (новий тех нічний паспорт), ще трохи згодом замінив н/з (знов новий технічний паспорт). Жодних проблем до цього часу.
Користуюсь тихо мирно майже 5 років.
Сьогодні звернувся в ТСЦ бо вирішив продати авто, і дізнався цікаву річ.
На авто в 2021 році (коли власником вже був я третій рік) по запиту ТОВ Еліт Фінанс (далі ТОВ) , ДП Національні інформаційні системи (далі ДП) наклало обтяження, бо попередній власник взяв у них новий кредит і не повернув гроші.
В обтяженні зазначений старий, не існуючий, і не маючий законної сили технічний паспорт а також старі номерні знаки, які станом на 2021 рік - знищені.
ДП каже
- ідіть в ТОВ бо він обтяжувач (wtf???? звичайна приватна контора обтяжувач?) щоб він надав документи на зняття
ТОВ каже
- нічим не можем допомогти. Бачемо N кількість мікрозаймів але ніяких проваджень немає (проваджень???????? в ТОВ ?????) Подзвоніть до того власника (рілі????????)
Питань багато.
Що це за ДП??? Яким чином якесь ДП штампує обтяження наліво і направо БЕЗ перевірок кому належить майно? На основі не існуючих документів???
Яким чином звичайна ТОВ оповноважена відкривати якісь провадження і подавати БЕЗ перевірок в це ДП для того щоб внести обтяження в базу???
По базах на мені і не н/з обтяжень немає, але є одне вищевказане по він коду авто.
Чи не є це криміналом?
Так, розумію, звертатись в суд, зобовязати зняти обтяження і тд і тп. Які гарантіі ще через N років N власник цього авто побачить на ному якесь нове обтяження N року??
Окремо виділив би роботу обох кол центрів. Такого футбола я ще не бачив. Фінал ЧМ вони однозначно переплюнули на три голови.
Слів нема, одні матюки ...